Konya’nın ilçe belediyesi sıfır atık çalışmalarıyla örnek oluyor

Seydişehir Belediyesi bünyesinde ilçenin farklı noktalarına giysi atık kumbarası uygulamasına başlandı.
Konya’nın ilçe belediyesi sıfır atık çalışmalarıyla örnek oluyor

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal hayatı koruma hedefini sürdüren Seydişehir Belediyesi, ilçe genelinde farklı noktalara giysi atık kumbaraları yerleştirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 2017 yılından bu yana Seydişehir Belediyesi olarak sıfır atık çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

1-7.jpg

Merkezde 47, kırsal da 8 noktada vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlara kumbaraların yerleştirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, giysi kumbaralarından doğaya zarar veren, kullanılamayacak oranda yıpranmış giyim eşyaların tekstil malzemesi olarak geri dönüşüme kazandırılacağını belirtti.

Başkan Tutal, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteği ile yoğun bir çalışmamız vardı. Sahada şuan sıfır atık toplama çalışmamız 2017 yılından bu yana yapılıyor. Tekstil, ayakkabı elbise gibi çalışmalara bugün itibariyle başladık. Şehrimizin çeşitli noktalarında 55 bölgeye geri dönüşüm kutuları bıraktık. Bu süreden sonra çöpe gidecek hiçbir geri dönüşüm malzemesini bırakmamayı hedefliyoruz. Sıfır atık noktasında sıfırı yakalamak için elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz.

Kumbaralara kullanılmış tüm giysi (şapka, kazak, t-shirt, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot vb.) ve diğer tekstil ürünlerini (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.) atabilirsiniz. Kullanılacak durumda olan kıyafetler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken kullanılmayacak durumda olanlar geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılacaktır. Tüm vatandaşlarımızdan evlerinde kullanmadıkları ya da kullanılamayacak durumda olan tekstil ve ayakkabılarını çöp yerine tekstil atık kumbaralarına bırakmalarını istiyoruz. Her projemizde olduğu gibi giysi-ayakkabı-tekstil toplama kumbarası uygulamasına da halkımızın destek olacağını inanıyorum" diye konuştu.

Etiketler :