Konya'nın ilçelerinden haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya'nın ilçelerinden haberler

Cihanbeyli deprem bölgesine yardımlarına devam ediyor

Depremin ilk anından bu yana bölgeye desteğini sürdüren Cihanbeyli’de yardımlar devam ediyor.

cihanbeyli-deprem-bolgesine-yardimlarina-devam-ediyor-1.jpg

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale yaptığı açıklamada, “Afetin ilk anından itibaren büyük gayret ve fedakârlıkla afetzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gönlü güzel tüm hemşehrilerimiz seferber oldu. Belediyemizin yardım tırlarına esnafımız, çiftçilerimiz, muhtarlarımız ve çalışanlarımızla birlikte herkes destek verdi. Bu tırların deprem bölgesine ulaşımında ise Özbaşak Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi başta olmak üzere diğer kooperatiflerimizin ve nakliyeci esnafımızın büyük katkısını gördük. Yardımlarımızın bölgeye naklini bedelsiz gerçekleştirdiler. Allah onlardan razı olsun. Yaralarımızı birlikte sarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yaka depremzedeleri ziyaret etti

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Kaymakam Vekili Veli Avcı ve eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul ile birlikte ilçede misafir edilen depremzede ailelerinin kaldığı Sultan Veled KYK Yurdu’nu ziyaret ederek depremzede vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

baskan-yaka-depremzedeleri-ziyaret-etti.jpg

Sultan Veled KYK Yurdu’nda deprem bölgesinden gelen çocuklar için açılan ana sınıfında eğitim öğretim faaliyetlerini inceleyerek çocuklara oyuncak hediye ettiler. Yurtta kalan depremden etkilenen çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Yaka, depremzede vatandaşlara bir istek ve talepleri olup olmadığını sordu. Depremzedeler de Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya ve İlçe Kaymakam V. Veli Avcı’ya teşekkür ederek, “Çok yardımcı oldunuz, Allah razı olsun, teşekkür ederiz. Bir sıkıntımız yok. Allah bu felaketi kimseye göstermesin” diye dua ederken, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka; “Hamdolsun burada kalan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için devletimizin tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Tuzlukçu Belediyesi misafirhanesini depremzedeler için açtı

Tuzlukçu Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve bulundukları yerleri terk etmek zorunda kalan afetzedeler için Belediyeye ait Hüyük Tepesi’nde bulunan misafirhaneyi kullanıma açtı.

tuzlukcu-belediyesi-misafirhanesini-depremzedeler-icin-acti.jpg

4 oda ve bir adet mutfak bulunan misafirhane, Belediye Başkanı Akbuğa’nın talimatlarıyla Belediye işçileri tarafından temizlikleri yapıldı, odalar içine ranza ve yataklar yerleştirilerek hazır hale getirildi. Ayrıca Tuzlukçu Kaymakamlığına ait Halk Eğitim Merkezi’nin üst katında yer alan 3 dairelik lojmanda afetzede vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi. Başkan Akbuğa, “Tuzlukçu hepimizin evi, misafirlerimizin başımızın üstünde yeri var, onları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz” ifadelerini kullanarak desteklerini dile getirdi.

KONYA HABER

Etiketler :