Konya'nın ilçelerinden haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya'nın ilçelerinden haberler

Çumra’dan bir mobil mutfak daha

Deprem sonrasında yardımlarını depremzedelere ulaştıran Çumra Belediyesi, her gün Hatay’da çalışmalarını sürdürüyor.

cumradan-2.jpg

Kurdukları mobil mutfak ile depremzedelere sıcak yemek ikramında bulunan belediye, ikinci mobil mutfağını da kurdu. Depremzedelerin yaralarını sarmak için deprem bölgesinde yardımlarını sürdürdüklerini belirten Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, tüm imkanlarıyla Hatay’da olduklarını da dile getirdi. Üç öğün yemek ikramında bulunduklarını ifade eden Başkan Candan, “Deprem Bölgesinde vatandaşlarımıza sıcak çorba ve yemek için ikinci mobil mutfağımızı kurduk. Üç öğün hizmet vermeye devam ediyoruz.” sözlerine yer verdi. •BÜŞRA ERKUŞ

Demir’den vatandaşlara yardım çağrısı

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, deprem bölgesi için vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

aa-20230209-30229510-30229496-gaziantepin-islahiye-ilcesinde-arama-kurtarma-calismalari-suruyor.jpg

Başkan Demir, “Belediyemiz ve Kaymakamlığımız öncülüğünde ilçemizde yardım faaliyetleri devam ediyor. Haydi Güneysınır'ım birlik zamanı ...Depremzede kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Belediye Binamızda yardımlarınızı almaya devam ediyoruz. Yardımda bulunan tüm hemşehrilerimize şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Hadim’den gönüllü ekip Hatay’a uğurlandı

Hadim Belediyesi, deprem bölgesi için çalışmalarına devam ediyor. İlk günden beri deprem bölgesindeki yaraları sarmaya ortak olan belediye ekipleri gece gündüz demeden çalıştı.

hadimden-gonullu-ekip-hataya-ugurlandi-2.jpg

Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlarımızı Hatay’a nöbet değişimine gönderiyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde yeniden toparlanacağız. Ayrıca ilçemizde toplanan yardımlarda bölgeye hızlı bir şekilde ulaştırılıyor” dedi.

Başkan Bayındır'a nezaket ziyareti

Beyşehir Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Murat Alaboğa ve beraberinde ki Başkan yardımcısı Musa Tutal, Kadın Kolları Başkanı Kamile Ünlü Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır 'a nezaket ziyaretinde bulundu.

baskan-bayindira-nezaket-ziyareti.jpg

Başkan Bayındır'ı makamında ziyaret eden Alaboğa ve beraberinde ki heyet ilçemizde gerçekleştirilen hizmet ve projeler ile ilgili istişareler de bulundu. Başkan Bayındır ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Alaboğa ve beraberinde ki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Çumra’dan afetzedelere barınma desteği

Karkın heyeti, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’ı ziyaret etti. Yapılan istişare sonrası Başkan Candan ve beraberindeki heyet, Vali Yardımcısını ziyaret etti.

cumradan-afetzedelere-barinma-destegi-2.jpg

Başkan Candan ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Valimizden Karkın heyetimizle birlikte depremzede misafirlerimizi Karkın Afet evlerinde kabul etme talebinde bulunduk. Sayın Valimiz; şehrimize gelen depremzedelerin öncelikle Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirileceğini, yurtların kapasitesinin dolmasından sonra Karkın mahallemizdeki afet evleri ve buna benzer diğer konaklama yerlerinin değerlendirileceğini belirtti.

Sayın Valimize Çumra’mıza gösterdikleri yakın ilgiden dolayı, Karkın heyetine ve hayırsever hemşehrilerimize bu zamana kadar gösterdikleri gayret ve fedakarlıktan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Emirgazi'den yardım tırı Hatay’a uğurlandı

Emirgazi Belediyesi öncülüğünde deprem bölgesine gönderilmek üzere 3. Tır Hatay'a doğru yola çıktı.

emirgaziden-yardim-tiri-hataya-ugurlandi-1.jpg

Belediye Başkanı Nurişen Koçak yapmış olduğu açıklamada: “Emirgazi Belediyesi ve ilçemizdeki tüm kurumlarımızla ortaklaşa yürüttüğümüz proje ile toplanan yardımlarımız Hatay’a uğurlandı. Depremzedelerin yaralarını hep birlikte saracağız. Allah bizlere bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Yardımda bulunan tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. Yardımlarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

Ereğli’de depremzedeler için seferberlik sürüyor

Ereğli’de depremzedeler için seferberlik devam ediyor.

ereglide-depremzedeler-icin-seferberlik-suruyor-1.jpg

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Hemşerilerimiz tarafından depremzede vatandaşlara dağıtılmak üzere Belediye Kültür Merkezi’ne getirilen malzemeler gönüllü gençlerimiz ile dağıtımına aralıksız devam ediyoruz. Allah razı olsun hemşerilerimizden yoğun bir ilgi var, herkes gücünün yettiği ölçüde destek olmaya özen gösteriyor, teşekkür ediyorum. Özellikle kadın-erkek iç çamaşırı ve eşofman, kişisel temizlik ürünleri, mama, çocuk bezi, oyuncak, gıda ürünleri; çay, şeker, yağ vb. gibi ürünlere ihtiyaç çok fazla, yardım yapmak isteyen hemşerilerimizin bu gibi malzemeler getirmelerini rica ediyorum. El ele vererek, gönül birliği ile depremin yaralarını saracağız inşallah” dedi.

KONYA HABER

Etiketler :