Konya'nın ilçelerinden haberler

Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya'nın ilçelerinden haberler

Kulu’da yollara bakım yapılıyor

Kulu Belediyesi ekipleri yol çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Murat Ünver, “Kulu, Bahadırlı ve Fevziye arasındaki yapımı devam eden ana yol üzerinde kum serimi yapıldığından dolayı, kayma veya kazaya sebebiyet verecek olası bir duruma karşı araçları ile yolculuk edecek vatandaşlarımızın dikkatli ve hız sınırını geçmeden sürüş yapmaları önemle rica olunur. Yol medeniyettir anlayışı ile ilçemizde yollarımızı yenilemeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

kuluda-yollara-bakim-yapiliyor-2.jpg

Derbent'te yatırımlar sürüyor

Derbent de yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Ayten, yapımı devam eden Günübirlik Sosyal Tesis İnşaatında incelemelerde bulurken çalışanlardan inşaatın süreci hakkında bilgi aldı. Başkan Ayten, “Göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ettik. İlçemizde yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. İlçemizin çehresi her geçen gün değişiyor” açıklamasında bulundu.

derbent-de-yatirimlar-suruyor-1.jpg

Çumra’da altyapı çalışmaları hız kazandı

Çumra’da altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Recep Candan, “İçeriçumra Mahallemizde asfalt öncesi altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde ekiplerimiz 7/24 sahada çalışıyor. Öncelikle sahada özveri ile çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Çumra’nın çehresi değişmeye devam edecek. Yatırımlarımızı istişare ederek hayata geçiriyoruz. İlçemizi birlik ve beraberlik içinde yönetmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

cumrada-altyapi-calismalari-hiz-kazandi-2.jpg

Ereğli’de yollar asfaltlanıyor

Ereğli Belediyesi bu yıl erkenden başladığı sıcak asfalt seferberliği çerçevesinde birçok mahallede çalışma gerçekleştirildi.

Yoğun yağışlar ve sel felaketlerinin olduğu bir dönem geçiren Ereğli’de buna bağlı olarak asfalt çalışmalarına ara veren Ereğli Belediyesi kaldığı yerden çalışmalarına devam ediyor.

ereglide-yollar-asfaltlaniyor-1.jpg

Pirömer Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmalarını gerçekleştiren ekipler önümüzdeki süreçte de birçok mahallede de devam edecek. Asfaltsız yol bırakmama kararlılığını ortaya koyan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, israf etmeden asfalt yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Yağışlardan önce hatırı sayılır bir sıcak asfalt çalışması yaptıklarını belirten Başkan Oprukçu, bir o kadar daha asfalt yaparak şehrimizde bundan önce olduğu gibi bu yıl da önemli bir sıcak asfalt çalışması yapıp hemşerilerinin taleplerini karşılayacaklarını belirtti.

Başkan Bayındır orman yangınlarına dikkat çekti

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte oluşabilecek orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Orman yangınlarına karşı dikkatli olunması ve tedbir alınması yönünde talimat veren Başkan Bayındır, “Türkiye özellikle Ağustos ayı itibarıyla sıcak hava etkisinin altına giriyor. Bunun etkisiyle orman yangınlarının önüne geçmek için üst düzey tedbirler alıyoruz ”dedi.

baskan-bayindir-orman-yanginlarina-dikkat-cekti.jpg

Bayındır, “Bölgemizde ormanlık alanlar ve mesire alanlarımız bir hayli fazla, piknik ve gezi için bölgemize gelen misafirlerimiz özellikle bu aylarda daha fazla tedbirli olması gerekiyor. Bizler kurumlarımızla birlikte çalışmalar ve bu doğrultuda denetimler gerçekleştiriyoruz. İlçemize gelen misafirlerimiz özellikle ormanlık alanda kesinlikle ateş yakmamalı ya da sigara izmaritlerini tamamen söndürmelidirler. En ufak bir ihmal birçok canlının ve yeşilin yok olmasına sebep olabilir. Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri konu ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Tüm halkımıza şimdiden bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

guneysinir-lavanta-bahcesi-ziyaretcilerini-bekliyor-1.jpg

Güneysınır Lavanta Bahçesi ziyaretçilerini bekliyor

Güneysınır’daki Lavanta Bahçesi çiçek açtı. Bahçenin görsellerini sosyal medya hesabından paylaşan Belediye Başkanı Ahmet Demir, “Güneysınır'da lavanta zamanı.. Tepeden tırnağa mora bürünmüş bir diyarda rüya gibi bir gezinti yapmak istiyorsanız tam da bu günlerde Güneysınır'ı ziyaret etmelisiniz. Gelin bu gizli kalmış cevheri keşfedin” dedi.

Etiketler :