Konya'nın ilçelerinden öne çıkan haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden öne çıkan haberleri sizler için derledik.
Konya'nın ilçelerinden öne çıkan haberler

Kadın girişimciler kooperatifinin toplantısı yapıldı

Halkapınar'da, "Zanapa Kadın Girişimcileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin" 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

kadin-girisimciler-kooperatifinin-toplantisi-yapildi-1.jpg

Toplantıda konuşan Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal ülkeye model olacaklarını belirterek, "Çok sayıda ev hanımını girişimci ve birer işletme sahibi yapacak olan, üzerinde çalıştığımız 20+1 Lagun cinsi koyun desteği projemize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizi ekonomik anlamda kalkındıracak nitelikte ki bu proje ve devamında gelecek olan diğer projelerimizle küçükbaş hayvancılıkta tüm ülkeye örnek model olacağız." dedi. Halkapınar belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen Zanapa Kadın Girişimcileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısına, Kooperatif Başkanı Nihal Bakkal, Proje danışmanı Mahmut Elihayrat kooperatif yönetimi ve üyeleri katıldı.

Akören yatırımları istişare edildi

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan beraberindeki heyet ile birlikte, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’yı makamında ziyaret etti.

akoren-yatirimlari-istisare-edildi.jpg

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Başkan Arslan, “2023 yılında ilçemize yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın başkanıma çalışma hayatında başarılar dilerim” dedi. Akören de bulunan gölet sulama sistemi hakkında DSİ 41. Şube Müdürü Fatih Peker, Ziraat Mühendisi Hasan Hakyemez, Jeoloji Mühendisi Ahmet Sağharman da Başkan Arslan’ı makamında ziyaret etti. İstişare toplantısının yapıldığı ziyaret ile ilgili Başkan Arslan, “İlçemizde yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.

Cihanbeyli’de mahalle ziyaretleri sürüyor

Cihanbeyli ilçesinde mahalle ziyaretleri devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Kale, son olarak Kütükuşağı Mahallesini ziyaret etti.

cihanbeylide-mahalle-ziyaretleri-suruyor-1.jpg

“Hemşehrilerimizle hasret giderdik” diyen Başkan Kale, “Bizim en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. İlgi ve desteklerinden dolayı tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mahalle ziyaretlerimiz devam edecek. Sorunları yerinde tespit edip çözüme kavuşturuyoruz. İlçemizde 7’den 70’e herkesin fikri bizim için önemli ve değerlidir” dedi.

Çumralı öğrenciler başarı çıtasını yükseltti

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında; Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çumra Belediyesi ve Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası 'Haydi Pişir Bakalım' yarışmasının Çumra etabı finalinde birinci jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu 95 puanla Karkın Mustafa Akdemir Çok Programlı Anadolu Lisesi oldu.

cumrali-ogrenciler-basari-citasini-yukseltti-1.jpg

Finalde yarışan Mevlana Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 92 puanla ikinci oldu. Karkın Mustafa Akdemir Çok Programlı Anadolu Lisesi Çumra'yı temsilen Konya'da yarışma hakkı kazandı. Öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Recep Candan, “İlçemizde eğitim yatırımlarımız her geçen gün artıyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlara için hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :