Konya'nın ilçesinde 'mor dünyanın' kapıları aralandı

Konya'da lavantanın merkezi Güneysınır ilçesi bugünlerde mora büründü. Lavanta bahçelerinde eşsiz gün doğumu ve gün batımı yaşamak, fotoğraf albümlerine birbirinden güzel kareler eklemek için Güneysınır'ın ziyaret etmek gerekiyor.
Konya'nın ilçesinde 'mor dünyanın' kapıları aralandı

Güneysınır ilçesinde bugünlerde mor ve mavimsi renklerle süslenip, lavantanın eşsiz güzellik ve buram buram kokusuyla çevrelendi. Ziyaretçiler devasa lavanta bahçesinde hafızalarda iz bırakacak bir yolculuğa çıkarken, bol bol anı ve albümler için birbirinden güzel fotoğraf biriktiriyor.

guneysinirda-lavanta-zamani.jpg

MOR DÜNYANIN KAPILARI ARALANDI

“Tepeden tırnağa mora bürünmüş bir diyarda rüya gibi bir gezinti yapmak istiyorsanız tam da bu günlerde Güneysınır'ı ziyaret etmelisiniz” diyerek başta Konyalılar olmak üzere herkesi Güneysınır’a davet eden Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, “Temmuz ayı ilçemizde lavanta ayıdır. Yerli, yabancı, gurbetçi herkesi ilçemizdeki mor dünyanın kapılarını aralamaya davet ediyorum. Gözlerinize inanacaksınız, buradaki eşsiz güzelliğe tanık olup birbirinden güzel fotoğraf çekip, çekileceksiniz” dedi.

konyanin-ilcesinde-mor-dunyanin-kapilari-aralandi-001.jpg

AÇIK HAVA STÜDYOSUNU ANDIRIYOR

Güneysınır’ın Konya’da lavantanın ana merkezi olduğunun da altını çizen Başkan Demir, “Yaklaşık 60 dönüm arazi üzerine lavanta bahçesi kurarak Güneysınır'ımıza yeni bir sosyal donatı alanı kazandırdık. Burası tam bir açık hava fotoğraf stüdyosunu andırıyor. Gelin ve damatlarımız için işsiz bir fotoğraf sahası oldu. Yine fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri haline gelen Güneysınır’ımız ve lavanta bahçelerimizi herkesin görmesini arzuluyoruz. Özellikle gün doğumu ve gün batımı lavanta bahçemizde eşsiz bir şekilde yaşanmakta. Bu mor dünya aynı zamanda terapi gibidir. Lavantanın rahatlatıcı etkisi vardır. Büyükşehirlerin yoğunluğundan, iş hayatının ve gündelik yaşamın stresinden uzaklaşmak, keyifli bir gün yaşamak isteyen herkesi Lavanta diyarı Güneysınır’ımıza bekliyoruz. Gelin bu gizli kalmış cevheri keşfedin” diye konuştu.

guneysinirda-lavanta-zamani-001.jpg

İLÇE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

Lavanta bahçelerinin ilçenin turizmine de büyük katkı sağladığının altını çizen Belediye Başkanı Ahmet Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Kıraç arazileri değerlendirmek, aromatik bitkilerle ilçe halkına yeni kazanç kapıları aralamak için çıktığımız bu yol, turizmin kapılarını aralamamıza da vesile oldu. Çeşitli dekorlarla süslediğimiz lavanta bahçemiz ziyaretçilerin büyük ilgi ve beğenisini kazanıyor. Konya'ya 75, Karaman'a ise 50 kilometre mesafede, eşsiz manzarası ve büyüleyici güzelliğiyle lavanta bahçelerimizi herkesin görmesini arzuluyoruz.”

LAVANTA BAHÇESİ’NE RENKLİ AÇILIŞ

Güneysınır Belediyesi tarafından düzenlenen açılışta Güneysınır İlçe Kaymakamı Osman Sarı, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yazlık ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bahçeci ile birlikte çok sayıda katılımcı yer aldı. Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, kurdele kesilmesinin ardından konuklarına bahçe hakkında bilgi verdi.

konyanin-ilcesinde-mor-dunyanin-kapilari-aralandi.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :