Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi: Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi

Karatay Şehir Parkı’nın yanında yer alan Hayvanat Bahçesi 82 türde 620 hayvana ev sahipliği yapıyor.
Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi: Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi

Karatay Şehir Parkı’nın yanında yer alan Hayvanat Bahçesi 82 türde 620 hayvana ev sahipliği yapıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına imkan sağlayan hayvanat bahçesi; hayvan severlerin doğada buldukları yaralı hayvanların tedavi edilmesi ve rehabilite olmaları için de hizmet veriyor. Tedavileri tamamlanan hayvanlar tekrar doğaya bırakılıyor. 

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-3-001.jpg

Konya’nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi ve İç Anadolu Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi, her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına imkân sağlayan önemli bir merkez.

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-17.jpg

DOĞADA YARALI OLARAK BULUNAN HAYVANLAR KARATAY BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİNDE TEDAVİ EDİLİYOR

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Konyalılardan büyük ilgi görürken, hayvanseverler ise tabiatta buldukları yaralı hayvanların tedavi edilmesi ve rehabilite olmaları için hayvanat bahçesine teslim ediyorlar. Bu kapsamda Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve İç Anadolu Tedavi Rehabilitasyon Merkezinde son 10 ay içerisinde doğada yaralı halde bulunarak rehabilitasyon için getirilen 150 hayvanın tedavilerinin gerçekleştirildi. Tedavi sonrasındaki iyileştirme sürecinde ise vahşi hayvanlar ayrıştırılmış kafeslere kapatılarak soyutlanması önlenip, iyileşme süreçleri hızlandırılıyor. İyileşme sürecindeki yaraları tedavi edilmiş hayvanlar diğer sağlıklı türdeş hayvanlarla aynı kafese alınarak, psikolojik olarak da hayvanlara destek sağlanıyor. Tedavi süreci tamamlanan vahşi hayvanlar doğada hayatta kalabilecek beceri ve yeteneğe ulaştıklarında doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-1.jpg

KARATAY BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI DA UNUTMUYOR

Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Karatay Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirilen kedi ve köpek beslenme istasyonlarına düzenli olarak yiyecek ve su bırakıyor. Karatay Belediyesi olarak sokak hayvanları için düzenli olarak besleme çalışması yürüttüklerini hatırlatan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirdikleri köpek ve kedi besleme istasyonlarına haftada en az iki kez yiyecek ve su bıraktıklarını hatırlattı.  Başkan Kılca; Karatay’ın birçok noktasında 26 adet köpek, 12 adet kedi besleme istasyonu ve 200 adet kuş evi bulunduğunu ifade ederek yılda 75 ton köpek maması, 8 ton kedi maması dağıtıldığını aktardı.

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-2-001.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-4.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-5.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-6.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-7.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-8.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-9.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-10.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-11.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-12.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-13.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-14.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-15.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-16.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-18.jpg

karatay-belediyesi-hayvanat-bahcesi-19.jpg

AYŞE AKINCI / YENİ HABER GAZETESİ