Konya’nın köklü inşaat markasından kiralık daire sorununa ilaç olacak hamle!

Konya’nın köklü inşaat markalarından Adem Bulut İnşaat, Şehirde yaşanan kiralık daire sorununa ilaç olacak proje başlattı. Ada Evleri Projesini sene sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Adem Bulut, “2+1 şeklinde 80 daireden oluşacak bu projemizde tüm daireleri kendimiz kiralayacağız.” ifadelerini kullandı.
Konya’nın köklü inşaat markasından kiralık daire sorununa ilaç olacak hamle!

Ekonomik olarak dalgalanmaların yaşandığı 2023 yılını hız kesmeden projelere devam ederek tamamladıklarını söyleyen Adem Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Bulut, “2023’te seçim öncesi hareketlilik olacağını ve seçim sonrası durgunluk olabileceğini düşünüyorduk. Ekonomik olarak dalgalanmalar yaşandı. Özellikle altıncı aydan sonra faizlerin yükselmesiyle satışlarla alakalı sıkışma meydana geldi. Sektörümüzde bu anlamda ciddi bir daralma oluştu. Kendi şirketimizde ise 2022’den devam eden sanayi sitelerimizin inşası vardı. 2023’te bunlarda ilerleme kaydettik. 12 tane villamız bulunuyordu. Şu anda da iskan aşamasına geldik. 16 dairelik projemizi tamamladık. 80 dairelik projemize başladık. Aslında 2023’te yavaşlamadık ve kendi adımıza hareketliliğimiz devam etti. Sektör anlamında gel gitler yaşadık.” ifadelerini kullandı.

adem-bulut.jpg

İNŞAAT SEKTÖRÜ YEREL SEÇİMLERİ BEKLİYOR

İnşaat sektörünün 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere odaklandığını kaydeden Adem Bulut, ”Seçimden sonra yeni ekonomi bakanıyla birlikte sıkı politika uygulanmaya başlandı. Faizlerin yükselmesiyle birlikte insanlar mevcut alımlarını durdurarak faize yüklendi. Banka kredilerinin yüksek olması ev alımlarını durdurdu. 2023 yılını son çeyrekte zor geçirdik diyebiliriz. Şimdi 2024’te de yeni bir seçim trafiğindeyiz. Yeni bir sanayi sitesi projemiz yok. Fakat sürpriz bir gelişme yaşanabilir. Yine yeni seçim dönemini bekliyoruz. Sektörümüz tamamen alan ve satan için seçim odaklı gidiyor.” dedi.

zumer-sanayi-sitesi.jpg

‘ÖZ SERMAYEYLE ÇALIŞIYORUZ’

Firmalarında her zaman öz sermaye ile çalıştıklarını dile getiren Adem Bulut, “2024’te 2+1’lerden oluşan 80 dairelik projemiz var. Onu tamamlayacağız. Bunun yanında KOMÜT evleri projesine devam ediyoruz. Aslında durmuyoruz, durmamamız da gerekiyor. Hem ülkemizin hem de bizim buna ihtiyacımız var. Lokomotif alan dediğimiz inşaatta durmak da mantıklı değil. Tabi parayı yönetebilmek ve çok da açılmamak gerekiyor. Öz sermayeyle gidiyoruz, bankadan uzak duruyoruz. Tedbiri aldığımız için borcu seven insanlar olmadığımız için gerekli riskleri alarak başarılı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

ada-villa.jpg

‘VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK’

Tüm projeleri zamanında yetiştirdiklerini ve verdikleri sözler tuttuklarını söyleyen Adem Bulut, “Asaf Sanayi Sitesi’ni bitirdik. Zümer 1 Sanayi Sitesi’ni de teslim ettik. Zümer 2 Sanayi Sitesi’nde ise işlemler tamamlandı. İskanları alınacak. Üç sanayi sitesini de tamamlamış bulunuyoruz. 2024 başında bitirme sözümüzü yerine getirmiş olduk. Ada villaları projesini de bitirmeyi hedeflediğimiz tarihe yetiştirdik. Şimdi de 80 daireden oluşan Ada Evleri projemize başladık.” dedi.

ada-evleri-2.jpg

ADA EVLERİ KİRALIK DAİRE SORUNUNA İLAÇ OLACAK

Adem Bulut İnşaat bünyesinde gerçekleştirilen Ada Evleri projesini bitirdiklerinde burada yapılacak 80 dairenin tamamını kendileri kiralayacaklarını kaydeden Adem Bulut, “Projemiz 2+1 şeklinde 80 daireden oluşuyor ve bu evleri satmayacağız. Tamamını kiralamayı düşünüyoruz. Orada idarecimiz olacak ve ailelere yönelik kiralamalar yapacağız. Özellikle yeni evlenen veya çocuklu ailelere yönelik yapacağız. Evlerde iki tane yatak odası bulunacak. Bir tanesinde ayrıca ebeveyn banyosu olacak. Normal 2+1’lerde ebeveyn banyosu bulunmaz ama bu projemize yapacağız. Kileri de bulunacak. Çift asansörü, çocuk oyun alanı yer alacak. Kapalı otoparklı, peyzajlı, sosyal alanlı 10 katlı, yaşam alanlı bir proje olacak. Aileye yönelik mini bir site gibi yapacağız. Hedefimiz 2024 sonuna kadar bu projeyi de yetiştirmek.” ifadelerini kullandı.

ada-evleri-3.jpg

‘ÜRETİME DEVAM EDECEĞİZ’

Hız kesmeden üretime devam edeceklerini vurgulayan Adem Bulut, “Toplumumuzun konut ihtiyacı olduğu için bizlerin de üretime devam etmesi gerekiyor. Sancak tarafında arsa aldık. 120 dairelik proje yapabiliriz. Boş durmayı sevmiyoruz. Üretime her zaman devam edeceğiz. Fakat işletmemizde aldığımız karar gereği kat karşılığı proje yapmayı düşünmüyoruz. Yapabildiğimiz kadar kendi arsalarımız üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :