Konya’nın komşu ili büyükşehir oluyor! Antalya, Adana, Mersin ve Eskişehir’e katılıyor

Ankara, Eskişehir, Antalya ve Mersin’den sonra Konya’nın bir komşu ili daha büyükşehir statüsü kazanıyor. Yeni düzenlemeyle Türkiye’de 30 olan büyükşehir sayısına bir yenisi daha ekleniyor.
Konya’nın komşu ili büyükşehir oluyor! Antalya, Adana, Mersin ve Eskişehir’e katılıyor

Türkiye’nin yerel yönetim sistemi kökten değişiyor. AK Parti Hükümeti, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda yeni bir yerel yönetim reformuna imza atıyor. Bu değişiklikle birlikte Aksaray’ın da büyükşehir statüsüne kavuşması bekleniyor. Aksaray Yenigün Gazetesi’nin haberine göre, Aksaray’ın büyükşehir olacağı haberi şehirde ayrı bir hava oluşturdu. Aksaray’ında büyükşehir olacak iller arasında yer alması, şehrin yatırım, gelişim ve büyümesi konusunda da büyük hamlelere neden olacak. AK Parti’nin yaptığı yeni çalışma ile birlikte 51 ilin daha büyükşehir statüsüne kavuşacağının belirtildiği haberde, bu iller arasında Aksaray’ın da yer aldığı belirtildi. Habere göre, yeni sistemle vatandaşlar hem büyükşehir belediye başkanlığı hem de kendi ilçelerinin belediye başkanlığı için oy kullanabilecek. Bu, yerel yönetimlere daha fazla katılım ve etkinlik getirerek demokratik süreci güçlendirecek. Eskiden nüfusu 750 binden fazla olan iller büyükşehir belediyesi statüsüne yükseltilirken, yeni reformla birlikte bu illerde merkez ilçe için seçilen belediye başkanları artık sadece merkez ilçeyi yönetecekler. Bu adımla birlikte, daha yerinde ve etkili bir yönetim amaçlanıyor.

PEK ÇOK İLİN BÜYÜKŞEHİR OLMASI GÜNDEMDE

AK Parti’nin yaptığı yeni çalışma Meclis’te kabul edilirse, Aksaray, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat illeri büyükşehir olacak.

Kaynak: https://yenigungazete.com/gundem/aksaraylilar-mujde-buyuksehir-oluyoruz/

Etiketler :