Konya'nın markası sektörde çığır açıyor! Premium kalitede üretiyorlar

Konya'nın kuruyemişte lider markası Pınar Kuruyemiş, hem üretim ağı hem de üstün lezzet prensibiyle sektörde çığır açıyor. Tüketicilerin talepleri sonrası fabrika satış mağazaları açıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Karapınar, Konya’nın 6 farklı noktasında açtıkları mağazalarına talebin yoğun olduğunu dile getirdi.
Konya'nın markası sektörde çığır açıyor! Premium kalitede üretiyorlar

Konya’da kuruyemişin lider markası Pınar Kuruyemiş, 40 yılı aşkın süredir var olduğu sektörde ticaretini ihracat odaklı sürdürüyor. Pınar Kuruyemiş, hem Türkiye'ye hem de dünyaya Konya'dan ürün gönderiyor. Konya'nın 6 noktasında fabrika satış mağazalarının olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Karapınar, hem üretme hem de yurt içi ve yurt dışına satış noktasında önemli merkezlerden biri haline geldiklerini kaydetti.

1-hasan-huseyin-karapinar.jpeg

'SEKTÖRÜMÜZ BİZİMLE BÜYÜK İVME KAZANDI'

Kuruyemiş sektörünün Konya’da Pınar Kuruyemiş markasıyla önemli ivme kazandığına vurgu yapan Hasan Hüseyin Karapınar, ”Bu sektöre girdikten sonra bazı yapılması gereken alışılmış veya klasik usullerin dışında çalışmalar yaptık. Konya’da Toptancılara girdiğimizde müşterinin ayağına hizmet götürme, servis yapma işlerini alıştırdık. Tabii o yıllarda güçlü rakiplerimiz vardı. Onların arasında yer edinebilmek için bazı yenilikler yapmamız gerekiyordu. İhracat da bunların başında geliyor. İlerleyen yıllarda Türkiye’de yetişmeyen ürünler de ithal etmeye başladık. 6-7 yıl önce de ay çekirdeği ekmeye başladık. Şu an birim başına en az 2-2 buçuk kat daha fazla verim veren tohumlar ekilmeye başlandı. O yıllarda buna öncülük yaptık. Ticari hayatımıza kuruyemişle başladığımız için bu sektöre borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Konya’da yine bizimle ve bizden sonra da bu sektör önemli ivme kazandı. Türkiye’de kuruyemiş açısından hem üretme hem de yurt içi ve yurt dışına satış noktasında önemli merkezlerden biri haline geldik.” ifadelerini kullandı.

1.jpeg

EKONOMİYE YÜK DEĞİL, EKONOMİDEN BÜYÜK YÜK ALAN SEKTÖR

Kuruyemiş sektöründe ihracatın ithalattan fazla olduğunu vurgulayan Hasan Hüseyin Karapınar, “Konya’da ay çekirdeği, kabak çekirdeği, mısır çeşitleri, nohut, leblebi gibi ürünler üretiliyor. Ceviz ve badem ağaçları da ekilmeye başlandı. Bunlar sektörümüze canlılık getiren önemli hammaddeler. Ayrıca kuruyemiş çeşitlerinin coğrafi özellikleri de var. Mesela fındığın Karadeniz’de yetişmesi gibi. Konya’da onu yetiştirmek iklim açısından mümkün değil. Antep fıstığı, Antep, Maraş, Urfa üçgeninde yetişir. Bu ürünlerde iklim ve rakım çok önemli. Yani hakikaten cennet gibi vatanımız var. Zaten çeşitlerimizin önemli bir bölümünü Türkiye sınırları içerisinde temin ediyoruz. Şunu söyleyebilirim, kuruyemiş sektörü olarak ihracatı ithalatından fazla olan bir sektörüz. Ekonomiye yük değil, ekonomiden yük alan bir sektöre sahibiz. Hatta incir, fındık gibi ürünlerde dünyada birinci sırada geliyoruz.” şeklinde konuştu.

2.jpeg

KONYA'NIN 6 FARKLI NOKTASINDA BULUNUYOR

Konya’da 6 farklı noktada fabrika satış mağazalarının bulunduğuna değinen Hasan Hüseyin Karapınar, “Pınar Kuruyemiş olarak bir kalite standardımız var. Rakiplerimizle asla fiyatlarda rekabeti düşünmedik ve düşünmüyoruz da. Şehirlerde bayiliklerimiz var. Bu bayilerimize ürün dağıtıyoruz. Konya’da tüketicilerimizin talepleriyle fabrika satış mağazaları oluşturduk. Şu an da 6 noktada bulunuyoruz. Mevcut fabrikamızın bitişiğinde ve Toptancılar Çarşısında daha önce imalat ve üretim olarak kullandığımız iş yerimizi şu anda bir fabrika satış mağazası olarak kullanıyoruz. Ayrıca Beyhekim Caddesi üzerinde, Beyşehir yolu üzerinde ve Meram Yeniyol'da mağazalar açtık. Normalde AVM’yi hiç denememiştik. Denemek amaçlı Enntepe Mall Officeiçerisinde de şube açtık, memnun kaldık.” dedi.

5.jpeg

MARKETLERDE PREMIUM KALİTE STANDI BULUNUYOR

Perakende satış yapılan marketlerde de premium ürünlerinin bulunduğuna dikkat çeken Hasan Hüseyin Karapınar, “Ürünlerimizin satışını yaptığımız marketlerde de ayrı bir stant açtık. Orada ‘premium kalite’ diye ayrı bir stant oluşturduk. Zaten bu ürünlerimizin ambalaj şekli de farklı. Perakende satış mağazalarımızdaki ürünler marketteki premium kalite standında bulunan ürünlerle aynı kalitede." ifadelerini kullandı.

2-hasan-huseyin-karapinar.jpeg

HER BİRİNİN BİRBİRİNDEN AYRI FAYDASI VAR

Kuruyemişin faydalarını vurgulayan Hasan Hüseyin Karapınar, “Bizim büyüme hızımız, Türkiye'nin büyüme hızının üstünde. Çünkü Gıda maddesi, yani kuruyemiş her geçen gün hem Türkiye'de hem de dünyada daha iyi noktalara geliyor. Kuruyemiş sektörü, yüzyıllardır Türk halkının tüketim kültüründe bulunan sektördür. Bu ürünlerin insan sağlığına çok faydası bulunuyor. Uluslararası bağımsız üniversitelerin yaptığı araştırmalara göre, bir avuç fındık yiyenin kalbi rahatlar. Antep fıstığının veya ay çekirdeğinin saymakla bitmez yararları bulunuyor. Hatta birçok yerde yemek yerine kuruyemiş kullanılıyor. Böyle devam ettikçe kuruyemişin değeri artık anlaşılmaya başlandı. Hele bu sert kabuklu, yani Antep fıstığı, badem,kaju gibi ürünlerin insan sağlığına son derece katkısı bulunuyor. Bunların yanı sıra ürünlerimizde hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmıyoruz. Raf ömrünün uzatılması için veya lezzetini arttırmak için bunları eklemiyoruz. Tüm ürünlerimiz organik ve kesinlikle orijinal.” diyerek sözlerini noktaladı.

3.jpeg

6.jpeg

4.jpeg

Etiketler :