Konya’nın meşhur lokantasının 67 yıl önceki menü fiyatı! Şaşırtan rakamlar

Konya’nın meşhur lokantasının 1957 yılındaki menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu. Bakın fiyatları nasıldı!
Konya’nın meşhur lokantasının 67 yıl önceki menü fiyatı! Şaşırtan rakamlar

Konya’ya geçmişte hizmet vermiş meşhur lokantalardan biri olan “Konya Lezzet Lokantası”, günümüzde İstanbul’da “Konyalı Lokantası” ismiyle hizmet vermeye devam ediyor. O dönemde Konya’da hizmet veren Konya Lezzet Lokantası’nın 1957 yılına ait menü ve fiyat listesi sosyal medyada gündem oldu.

Listede yer alan bazı fiyatlar şöyle;

Sebze çorbası: 100 kuruş

Karışık dolma: 200 kuruş

Domatesli pilav: 100 kuruş

Tencere kebabı: 375 kuruş

Koyun pirzolası: 300 kuruş

İrmik helvası: 100 kuruş

Cacık: 100 kuruş

Ayran şişesi: 50 kuruş.

Listede ayrıca belirtmiş “%10 garson ücreti ayrıca alınır” ibaresi de dikkat çekti.

glj4vnwwwaavkfq.jpeg

KONYA LEZZET LOKANTASI’NIN TARİHİ

Konya'nın Doğanbey ilçesinden 1895 yılında çıkan büyük dede Hacı Ahmet Doyuran 1897'de dört masa ve 16 sandalye ile Sirkeci'de 'Konya Lezzet Lokantası' adıyla mütevazı bir aşçı dükkânı açar. Bir süre sonra lokantayı damadı Mustafa Doğanbey 'e devreder.

konyali-lokantasi-01.jpg

Lezzet ve temizliğin temsilcisi olarak kısa sürede tanınan lokanta, zaman içinde İtstanbul mutfağı denince akla ilk gelen isimlerden birine dönüşecektir. Konyalı'nın şöhreti 1940'lardan sonra Nurettin Doğanbey'in çabalarıyla Türkiye'ye yayılır. Yerli yabancı devlet adamlarının, kral ve kraliçelerin, sanatçıların uğrak yeri olur.

konyali-lokantasi-02.jpg

Bugün, Doğanbey Ailesi'nin dördüncü kuşağından Mehmet Eren Doğanbey tarafından işletilen kuruluş, 1924 - 2006 yılları arasında Ulu Önder Atatürk'ten İngiltere Kraliçesi Majeste II. Elizabeth'e, Pakistan Başkanı Benazir Butto'dan Amerika eski başkanı Richard Nixon'a kadar dünyanın dört bir yanından gelen pek çok devlet büyüğünü, ünlü sanatçıları, kral ve kraliçeleri ağırlama onuruna erişmiştir.

Şu anda İstanbul’da hizmet veren Konyalı Lokantası için edinilen bilgiler ise şöyle;

Topkapı Sarayı Müzesi içinde 1969 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Topkapı Sarayı Konyalı Lokantası, yeni yapılan düzenlenme ile yurt içi, yurt dışı bir çok üst düzey devlet adamı, bürokrat, sanatçı ve misafirlerine Osmanlı-Türk mutfağının damak tadını yıllardır büyük beğeni ile yaşatmış, aynı zamanda Türk turizminin gururu olmuştur.

topkapi-3-big.jpg

Topkapı Saray’ının tarihi dokusu içinde bulunan lokantamız aynı zamanda muhteşem manzarası İle lokantamıza gelen misafirlerimize lezzetli yemekler eşliğinde sunduğu Osmanlı şerbetinin tadı ile de büyük beğeni toplamıştır. Özel reçetesi ile bir çok değişik lezzeti içinde barındıran Osmanlı Saray Şerbetini, birçok etkinlikte başarı ile temsil etmiş, haklı beğeniler kazanmıştır.

Sunduğu lezzet ve tarihi ortamı ile gerek asırlık mutfağı gerekse manzarası ile Konyalı’nın 4.kuşak temsilcisi Mehmet Eren Doğanbey tarafından projelendirilen yürütülen ve yılların tecrübesi Topkapı Konyalı Lokantantası bir çok alanda başarılar imza atmış, bir çok ödül almış ve yerli yabancı pek çok kişiden takdir almıştır. Yüzyılı aşan işletmenin tecrübeli, güler yüzlü personeli ile Türk turizmin de bir marka olmuş, bu deneyimlerini daha da ileriye dönük çalışmaları ile devam etmektedir.

 Muhabir
Etiketler :