Konya’nın o ilçesi Ege’ye bağlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, bir dizi programa katılmak üzere Konya'yı ziyaret etti. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde tamamı bitecek olan Ankara- İzmir kara yolu hakkında bilgi veren İnan, projeyle Konya’nın Ege Bölgesi’ne bağlanacağını belirtti.
Konya’nın o ilçesi Ege’ye bağlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, bir dizi programa katılmak üzere Yunak İlçesi’ne geldi. Bakan Yardımcısı İnan Yunak’a 143 hektar alana Yunak Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı müjdesini verdi. İlçeye gelişinde Yunak Hükümet Konağı önünde kurban kesilerek karşılanan Bakan Yardımcısı İnan, daha sonra ilçeye yeni atanan Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan'ı makamında ziyaret ederek görevinde başarı diledi. Kaymakamlık ziyaretinin ardından İnan, Yunak Belediye Başkanı Ali Konak’ı makamında ziyaret etti. Bakan Yardımcısı İnan, belediye başkanından ilçedeki son durum hakkında bir bilgi alarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Bakan Yardımcısı İnan ve beraberindeki heyet daha sonra, Yunak Öğretmen Evi'nde Yunak Kaymakamlığı ve Yunak Belediyesi tarafından hazırlanan istişare ve bilgilendirme toplantına katıldı.

konyanin-o-ilcesi-egeye-baglaniyor.jpg

YUNAK-EMİRDAĞ YOLU İLE EGE BÖLGESİ’NE ULAŞIM SAĞLANACAK

Yunak Öğretmen Evinde gerçekleştirilen toplantıda, Yunak Organize Sanayi Bölgesinin ilçeye kazandırılmasına ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda önümüzdeki 2 yıl içerisinde tamamı bitecek olan Ankara- İzmir kara yolunun, Yunak-Emirdağ bağlantı yolunun tamamlanması ile birlikte İç Anadolu bölgesinde bulunan Yunak ilçesini Ege , Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine bağlayacak olan karayolu sayesinde bölgenin ve Yunak ilçesinin sanayi ve bir çok sektörde adeta bir cazibe merkezi olacağı anlatıldı.

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ MEMLEKETİNE DESTEK OLACAĞINI SÖYLEDİ

Toplantıda, ayrıca ilçeye Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda yürütülen çalışmalar anlatılarak, bu konuda bakanlık nezdinde bürokratik işlemlerin hızlandırılması için İnan'dan destek istendi. Bakan Yardımcısı İnan da doğup büyüdüğü memleketi için bu konuda çalışmalara destek olacağını söyledi. Yunak’a bir dizi ziyaret gerçekleştirdiği ifade eden bakan yardımcısı İnan, Türkiye Yüzyılına Yunak’ı da hazırlamak için yeni projeler geliştirdiklerini söyledi. İnan son olarak Akşehir Caddesi’nde bulunan sanayi esnafını ziyaret ederek bir süre kendileriyle sohbet etti.

Etiketler :