Konya'nın o ilçesine açıldı! Görenlerin ağzını açık bırakıyor

Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Sarayönü Beşgöz Gölü Millet Bahçesi, Konyalı vatandaşların uğrak adreslerinden biri haline geldi. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, tüm Konya halkını 300 bin metrekare alana sahip Beşgöz Gölü Millet Bahçesi’nin eşsiz güzelliğini görmeye davet etti.
Konya'nın o ilçesine açıldı! Görenlerin ağzını açık bırakıyor

Sarayönü ilçesine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Beşgöz Gölü, 6 yıllık temizlik çalışması sonucu 45 bin metrekareden 300 bin metrekare büyüklüğe ulaştırıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi iş birliğinde millet bahçesi haline getirilen Beşgöz Gölü Millet Bahçesi, hafta sonu piknikçilerinin uğrak mekanlarından biri haline geldi.

sarayonu-haber-2-1.jpg

Beşgöz Gölü’nün bölge tarım ve hayvancılığı açısından önemli olduğunu söyleyen Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gölün saniyede 600 litrelik kaynak debisi ile mevsimsel kuraklıklardan etkilenmediğini, bölgenin tarımsal sulamada önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi. Beşgöz Gölü’nde yapılan temizlik çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Solak, “Zamanla kapanmaya yüz tutan göl, ölü bir göl haline dönüşmüştü. Gölün içindeki hayat da yavaş yavaş bitiyordu. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz ve Belediyemiz iş birliği ile gölde 6 yıl temizlik çalışması yürüttük. Gölün yüzey alanı 45 bin metrekareden 300 bin metrekareye çıktı. Millet Bahçesi projesi ile de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleri, Konya Büyükşehir Belediyemizin katkıları ve Cumhurbaşkanımızın hassasiyetiyle gölün çevresini millet bahçesine dönüştürdük” dedi.

konyadaki-bu-millet-bahcesi-yeni-cekim-merkezi-oldu.jpg

“Konya halkımızı eşsiz güzellikleri görmeye davet ediyorum”

Beşgöz Gölü’nün Milet Bahçesi olması ile birlikte bölgeye gelen ziyaretçi sayısının da arttığına dikkat çeken Başkan Solak, tüm Konya halkını bölgedeki doğal güzellikleri görmeye ve burada vakit geçirmeye davet etti. Gölün doğal balık çeşitliliği açısından da zengin olduğunu belirten Solak, “Beşgöz Gölü Milet Bahçemiz, 90 bin metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en güzel millet bahçelerinden biri oldu. Gölümüz yüzeyindeki doğal nilüfer bahçesi, su altı yosunları ve tabandaki bitki çeşitliliği ile de birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Yine ördekler, kazlar, yaban kuşları, sazan, alabalık, turna ve tatlı su kefali gibi doğal balık çeşitleri de gölümüze ayrı bir güzellik katıyor. Misafirlerimiz buraya geldikleri zaman hem gönüllerince eğlenecekler hem de dinlenme fırsatı bulacaklar. Tüm vatandaşlarımızı bu eşsiz güzelliği görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :