Konya'nın o ilçesine yepyeni yatırım

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan ve toplamda 40 milyon liraya mâl olacak Karatay Belediyesi Osman Benliler İlkokulu’nun temeli, düzenlenen törenle atıldı. Son 4,5 yılda eğitime 1 milyar liranın üzerine yatırım yaptıklarını ve şu ana kadar Karatay’a 129 yeni derslik kazandırdıklarının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Açılan her derslik ve eğitime yapılan katkı, ülkemizi hayallerine ve hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak." dedi.
Konya'nın o ilçesine yepyeni yatırım

Karatay Belediyesi tarafından Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırılacak 24 derslikli Karatay Belediyesi Osman Benliler İlkokulu’nun temeli, düzenlenen törenle atıldı. 4 bin 222 metrekare inşaat alanında yükselmeye başlayan projede 24 dersliğin yanı sıra Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyeleri, Kütüphane, 2 faaliyet ve oyun odası ile okul öncesi yemekhanesi bulunacak. Hayırsever Osman Benliler’in de katkıda bulunduğu ilkokulun temel atma törenine Selçuklu Belediye Başkan Vekili Tahir Özer, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Işık, hayırsever Osman Benliler, ilçe mülki erkânı, muhtarlar, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

egitime-dev-yatirim-1.jpg

HER KATKI, ÜLKEMİZİ HAYALLERİNE VE HEDEFLERİNE YAKLAŞTIRACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaptığı konuşmada, belediye olarak göreve geldikleri son 4,5 yılda eğitime 1 milyar liranın üzerinde bir destek sunduklarının altını çizdi. Başkan Hasan Kılca; “Açılan her derslik, eğitim sistemine yapılan her katkı, Türkiye’yi hayallerine ve hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak. Okul yapmak, yarına dair kaygıları olanların işidir. Karatay Belediyesi olarak asli görevlerimiz içinde yer almamasına rağmen eğitime çok büyük yatırımlar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Belediye olarak geride bıraktığımız 4.5 yılda Karatay’ımıza birçok okul ve eğitim tesisi kazandırdık.” ifadelerine yer verdi.

egitime-dev-yatirim-7.jpg

‘EĞİTİM YATIRIMLARINA DEVAM EDİYORUZ’

Yapılan yatırımlardan bahseden Kılca, “Temelini attığımız ve yine Kızören mahallemizde de inşaatı devam eden okulumuzla birlikte 12 okul ve eğitim tesisinin güncel yatırım bedeli toplam 971 milyon liraya ulaştı. Eğitime yönelik diğer desteklerimizle birlikte ise bu rakam 1 milyar lirayı aşıyor. Karatay’ımıza kazandırdığımız derslik sayısını 129’a yükseltiyoruz. Karatay Bilim ve Sanat Merkezi, 24 Derslikli Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu, 24 Derslikli Hamzaoğlu İlkokulu, 8 Derslikli Köprübaşı Mevlana Anaokulu, 8 Derslikli Hamzaoğlu Anaokulu, 8 Derslikli Karatay Kültür Ve Sanat Akademisi, 4 Derslikli Kızören Lisesi, 24 Derslikli Nakipoğlu İlkokulu’nu ilçemize kazandırdık. İlçe merkezimizde 2 ayrı noktaya fetih Kuran Kursu, Köprübaşı Kuran Kursu inşa ettik. Mahallelerimize Akabe, Hacısadık ve Çatalhüyük etüt merkezleri kazandırdık. Kısacası eğitimle ilgili her türlü yatırımı Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte organize bir şekilde yapmaya devam ediyoruz” dedi.

egitime-dev-yatirim-12.jpg

YÜKSEK NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN DESTEK SUNUYORUZ

Karatay’da yüksek nitelikli eğitim ve öğretim için destek sunduklarını dile getiren Başkan Hasan Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü; “Toplamda 100 bin öğrencimize doğrudan eğitim desteği sağladık. Çanta ve kırtasiye desteği, YKS kayıt ücreti desteği, üniversiteye ilk kayıtta 1000 TL nakdi destek, TÜBİTAK Bilim Dergileri abonelikleri gibi yine gururlanarak ifade etmek isterim ki okullarımıza ve öğrencilerimize toplamda 450 bin kitap desteğinde bulunduk. İlçemizdeki tüm okullarımıza TÜBİTAK Bilim Kitaplığı kurduk. Bu çalışmamız TÜBİTAK ile yaptığımız ve tüm Türkiye’de belediyeler tarafından model alınan iş birliği sayesinde ilçemizdeki 151 okulumuzun tamamına popüler bilim yayınları kitaplığı kurduk. Bu çalışma Türkiye’de bir ilktir. Karatay Robot Hareketi ROBOKARATAY projemizi başlattık. 11 okulumuzda kodlama atölyesi oluşturduk. 45 okuldan 400’ü aşkın öğrencimizin katıldığı Karatay Robot Yarışması yaptık. Tüm 4. sınıflarımıza son iki dönemde yaklaşık 15 bin öğrencimiz uygulamalı trafik eğitimlerinden faydalandı. Kariyer programları, konferanslar ve seminerler ile de öğrencilerimize motivasyon katkısı sağlıyoruz.”

egitime-dev-yatirim-4.jpg

BİR MİLLETİN GÜCÜ NÜFUSUYLA DEĞİL, YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜYLE ÖLÇÜLÜR

Toplumların en temel ihtiyaçlardan biri olan eğitimi asla ihmal etmediklerine vurgu yapan Hasan Kılca; “Bir milletin gücü nüfusuyla değil, yetişmiş insan gücüyle ölçülür. Belediye olarak eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 4 yıldır Karatay’ın her köşesinde başlattığımız eğitim tesis inşaatlarını teker teker hizmete almak ve her geçen gün yenisinin temelini atıyor olmak büyük sevinç yaşatıyor. Hizmete aldığımız 12 yeni eğitim kurumu, donanımlı ve vizyon sahibi yeni nesillerimizin yetişmesine katkı sağlayacak. Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Görüşmeleri yaptığımızda 10 milyon lira destek sözü vermişti. Biz de kendisinin sözüyle birlikte buranın projesine ve protokol çalışmalarına başlamıştık. İhale ettik ihale 33 Milyon + KDV yani yaklaşık 40 Milyon liraya mahal olacak bir iş oldu. Hayırseverimiz bu rakamı artırabileceğinin müjdesini verdi. Kendisine teşekkür ediyorum, kendisi buranın evladı. Allah hayrını kabul etsin. Burada nice nesiller yetişecek. Sadak-ı cariye olarak Osman Benliler ismi de okulumuzda yaşayacak. Tekrar hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

egitime-dev-yatirim-5.jpg

KARATAY’DA HİZMET ÇITASI YÜKSELİYOR

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yeni eğitim tesisinin eğitim hizmetleri arasında önemli yerini alacağına vurgu yaparak, şu sözlere yer verdi; “Karatay Belediyesi’nin Sayın Hasan Kılca’nın öncülüğünde ilçenin eğitimi için yaptığı yatırımlar Karatay’daki eğitim-öğretimin kalite çıtasını her geçen gün daha yükseklere taşımaktadır. Sadece son dönemde yapılan Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu, Hamzaoğlu Anaokulu, Mevlana Anaokulu, 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu ek binası, 15 Temmuz Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu, 30 farklı okulumuzun bahçesine yapılmakta olan halı sahalar, yaz kursları, tüm ilkokul birinci sınıf öğrencilerine verilen çanta ve kırtasiye desteği, öğrencilerimize ücretsiz olarak ulaştırılan TÜBİTAK Bilim Teknik ve Bilim Çocuk Dergileri bu hizmetlere verilebilecek örnekler. Bugün de temelini attığımız 24 derslikli Nakipoğlu İlkokulu eğitim binası da değerli eğitim hizmetleri silsilesinde yerini alacaktır. Bu düşüncelerle temelini attığımız okulun Mahalle sakinleri başta olmak üzere Karatay’a, Konya’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu eserin kazandırılmasında emeği geçen Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

egitime-dev-yatirim-9.jpg

BİLİK VE BERABERLİK ŞEHRE BEREKET OLARAK DÖNÜYOR

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, okulun kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konya’daki birlik ve beraberliği şehre bereket olarak döndüğünü söyleyen İl Başkanı Hasan Angı şunları aktardı; “Şehrimizde kurumlar arasındaki işbirliği, şehri büyütmeye, mahallelerimizi geliştirmeye devam ediyor. Okulumuz tamamlandığında modern eğitim imkânlarıyla donatılmış alt yapısıyla, öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlayacak. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca, ilçenin tüm mahallerine, sokaklarına belediye hizmetlerini götürdüğü gibi diğer kamu hizmetlerinin de birlikte geliştirilmesi adına aynı zamanda her türlü işbirliğini de gerçekleştiriyor. Bu noktada okulun ilçeye kazandırılmasında emeği geçen hayırseverimiz Osman Beye ve Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

egitime-dev-yatirim-10.jpg

TÜRKİYE’DE BENZERİ AZ GÖRÜLEN BAŞARILARA İMZA ATIYOR

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise, “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bugün burada sadece bir binanın değil aynı zamanda geleceğimizin temelini de attık. Konya eğitim noktasında her zaman duyarlı bir şehir olmuştur. Hayırseverlerimiz, belediyelerimiz Milli Eğitim Bakanlığımıza bu noktada eğitime destek veriyor, insanımıza ve şehrimize hizmet ediyorlar. Bu okul tamamlandığında buradan belki ülkemizin şehrimizin kaderini değiştirecek çok büyük devlet adamları, bilim adamları çıkacak. Bu yatırımlar Türkiye’de benzeri az görülen bir hizmetler olarak karşımıza çıkıyor. 1,5 ay içerisinde bu hizmetleri gerçekleştirebilmek gayret ve çaba işidir. Tüm bunları hayata geçiren yerel yönetimlerimize, başkanlarımıza, Karatay Belediye Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına şehrim adına bir kere daha teşekkür ediyorum. 24 derslikli Karatay Belediyesi Osman Benliler İlkokulu’nun hayırlı olmasını diliyorum.” Konuşmaların ardından Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırılacak 24 derslikli Karatay Belediyesi Osman Benliler İlkokulu’nun temeli, dualar eşliğinde atıldı.

egitime-dev-yatirim-11.jpg

 Muhabir
Etiketler :