Konya’nın o mahallesinde 10 yıldır aynı dönemde iftarda buluşuyorlar

Mübarek Ramazan ayının dolu dolu yaşandığı Konya’da iftar buluşmaları da birlik ve beraberlik içinde geçiyor. Sarayönü İnli Mahallesinde mahalleliler 10 yıldır gelenek olan iftar yemeğinde buluşuyorlar.
Konya’nın o mahallesinde 10 yıldır aynı dönemde iftarda buluşuyorlar

Konya’nın Sarayönü ilçesinde bu mahallede 10 yıldır süren iftar geleneği halen devam ediyor. Sarayönü ilçesi İnli Mahallesinde 10 yıl önce mahalleli birkaç arkadaşın başlattığı organizasyon büyük bir kaynaşma ve yardımlaşma örneği oluşturuyor. Mahallelilerin imece usulü ile verdikleri iftar yemeği geleneği mahallenin ortasına kurulan sofralarda 1500 kişinin aynı anda oruç açmasının mutluluğunu yaşatıyor. İftar öncesinde Ramazan ayı boyunca okunan hatimlerin duası yapılarak ahirete irtihal eden mahalle sakinlerinin ruhlarına hediye ediliyor. 10 yıldır devam edilen bu güzel gelenek sadece pandemi döneminde yapılamadı.

whatsapp-image-2024-03-24-at-23-24-10-1.jpeg

whatsapp-image-2024-03-24-at-23-24-10.jpeg

İftara öncülük edenlerden birisi olan mahalle muhtarı Kamil Akmaz iftarla ilgili olarak şunları söyledi, “Pek çok etnik kökene sahip ailelerin 50 yılı aşkın birlikteliği ve komşuluğu ile oluşan mahallemizde 10 yıldır devam eden bu güzel gelenek ile hem mahallelilerimiz hem de ilçemizde ihtiyaç sahipleri veya komşu mahallelerdeki dostlarımızla iftar açıyoruz. Ankara Bursa İzmir ve İstanbul başta olmak üzere ülke içinde başka şehirde yaşayan mahalle sakinlerimizin ve Almanya başta olmak üzere yurtdışındaki gurbetçilerimizin maddi ve manevi desteği ile verdiğimiz iftarlar gönüllülük prensibi ile yardımlaşılarak yapılıyor.

whatsapp-image-2024-03-24-at-23-24-09-1.jpeg

Mahallemizin sosyal medya platformlarından da resim ve video paylaştığımız için uzakta olup iftara gelemeyen mahallelilerin de özlemi giderilmiş oluyor. Tüm ilçede gıpta ile takip edilen bu geleneğimiz bu yıl seçim olması nedeni ile ilçemizdeki tüm belediye başkan adaylarının ve mevcut belediye başkanımızın da katılımıyla birlik ve beraberliği farklı bir katkı sağladı. Emeği olan ve iftarımıza katkı sunan ayrıca davete icabet eden tüm misafirlerimizden Allahü Teala razı olsun.” Dedi.

 Editör