Konya'nın peri bacaları açıldı! Türkiye'ye ün salacak

Meram'ın Peri Bacaları, Türkiye'ye ün salacak Meram’ın doğal güzelliklerinden biri olan Kızlar Kayası, Meram Belediyesi tarafından turizme kazandırıldı.
Konya'nın peri bacaları açıldı! Türkiye'ye ün salacak

peri-bacalari-001.jpg

Meram Belediyesi’nin, doğal güzellikleriyle ünü Konya ve ülke sınırlarını aşmış, Meram Dere’nin Peri Bacaları Kızlar Kayası’nı turizme kazandırmak için başlattığı çalışmalar tamamlanarak turizme kazandırıldı. Açılış törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç katıldı.

mustafa-kavus.jpg

‘Güzel anılar biriktirilecek bir bölge oluşturduk’


Kızlar Kayası açılış töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, " Burası Kızlar Kayası. Çevre düzenlemesini ve açılışını yaptığımız projemizin yerine gelip bu mutlu anımıza şahit olduğunuz için ve bizi de yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Şehrimize ve ilçemize değer katacak yeni rotamızın ve İnci gerdanlarımızdan birincisi olacak bir oluşum. Böyle bir incimizi gün yüzüne çıkarmış olduk hep birlikte. Burası 24 bin metrekarelik bir alan. Bunun 10 bin metrekaresinde hem peyzaj düzenlemesi yaptık, hem de ahşaptan oluşan tarihi yukarıya kadar uzanan Vadiyi Meram'ın en güzel bölgesini yukarıdaki terastan seyredebileceğiz. Bu da güzel anılar biriktirebileceğiniz bir bölge oluşmuş oldu.” dedi.

whatsapp-gorsel-2023-07-24-saat-21-01-59.jpg

 Muhabir
Etiketler :