Konya'nın yeni cazibe bölgesi Ardıçlı'da TOKİ konutları hızla tamamlanıyor! İşte evlerin içinden video

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Selçuklu İlçesi, Ardıçlı Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutları ile birlikte, bölgede adeta yeni bir şehir yükseliyor. Bin 57 konuttan oluşan 1. Etap’ta konut teslimi sürerken, diğer etaplarda ise çalışmalar son sürat devam ediyor. Mevcut projelerin tamamlanmasıyla, bölgede 4 binden fazla konut vatandaşın hizmetine sunulacak ve Ardıçlı TOKİ konutları ortalama 15-20 bin nüfusu barındıracak.
Konya'nın yeni cazibe bölgesi Ardıçlı'da TOKİ konutları hızla tamamlanıyor! İşte evlerin içinden video

yeni-haber-fotogaleri-007.jpg

yeni-haber-video-028.jpg

Türkiye genelinde alt gelir grupları için konutlar yapmaya devam eden TOKİ’nin ürettiği konutlar, vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Selçuklu İlçesi, Ardıçlı Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutları ile birlikte, bölgede adeta yeni bir şehir yükseliyor. Bin 57 konuttan oluşan 1. Etap’ta konut teslimi sürerken, diğer 5 etapta ise çalışmalar son sürat devam ediyor. Mevcut projelerin tamamlanmasıyla, bölgede 4 binden fazla konut vatandaşın hizmetine sunulacak ve Ardıçlı TOKİ konutları ortalama 15-20 bin nüfusu barındıracak.

konya-ardicli-toki.jpg

100 BİN BAŞVURU YAPILMIŞTI

Ardıçlı bölgesinde başlayan bin 57 konutluk ilk etap Konyalı’nın yoğun ilgisiyle karşılaşmış ve 100 binden fazla insanın müracaat ettiği ortaya çıkmıştı. TOKİ, daha sonra projenin devamının geleceğini açıklamış ve ikinci, üçüncü ve dördüncü etapların yapımına eşzamanlı olarak başlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde bin 57 konutluk ilk etapta hak sahiplerinin evlerini teslim alma süreci başladı. Diğer etaplarda iseinşaat firmaları, taahhüt ettikleri tarihte konutların teslimini yapmak için hummalı çalışma yürütüyor.

BASIN MENSUPLARI DA GÜN SAYIYOR

Konya Gazeteciler Cemiyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Konya'daki gazetecileri ev sahibi yapacak olan projede de süreç hızla devam ediyor. 512 konutluk projede, neredeyse bütün bloklarda inşaatların tamamlandığı görülürken, dolap, kapı, pencere gibi ince işçilik sürecinin hızlandığı ifade edildi. TOKİ Ardıçlı 2. Etap 512 konut projesindeki son durumu gazetemize değerlendiren LEDA İnşaat Şantiye Şefi Haluk Üner, “Konut projemizde yüzde 70 seviyesini geride bıraktık. TOKİ ile yaptığımız protokole göre binaların teslim tarihi 2022 Haziran ayının sonu olacak şekilde planlanmıştı. Ama biz binaları Mayıs ayında büyük ihtimalle TOKİ’ye teslim edeceğiz. Programımız o yönde. Binalar tamamlandı sayılır. İnce işçiliklerin detaylarını tamamlamaya başladık. Kapı takılması, son kat boyalar, ufak dolaplar gibi detaylarla uğraşıyoruz. Aslında projede en fazla zaman alan kısımlar peyzaj ve alt yapı yatırımlarıdır. Burada da en önemli süreç mevsim şartlarıdır. Mevsim şartları el verse biz o konuda da hemen çalışmalara başlayabiliriz. Kış dönemi nedeniyle asfalt, peyzaj gibi işlemlere başlayamıyoruz. Muhtemelen Nisan sonunda o konuda da süreci tamamlarız. Dediğim gibi, 2022 Mayıs’ta konutları TOKİ’ye teslim edeceğiz. Bu geçici kabulün neticesinde de vatandaşlara konut teslim sürecini TOKİ planlayacak” dedi.

ardicli-toki-konya-16.jpg

ARDIÇLI BÖLGESİ’NDE 4 BİN KONUT YÜKSELİYOR

Ardıçlı bölgesinde teslim süreci başlayan 1. Etap konutları ile birlikte bölgede 4 bin konutun yükseldiğini ifade eden Üner, “Bölgede 4 bin konut hali hazırda yükselmiş durumda. Ortalama 4 kişilik ailelerin yaşayacağını varsayarsak, bölgede kısa vadede oluşacak nüfusun 15-20 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Aslında yeni bir ilçe oluşuyor gibi. Bu nüfus hemen hemen Sarayönü İlçesi ile aynı büyüklükte olacak. Bu sebeple belediyelerimize de büyük iş düşecek bölgede. İhale şartnamemizde alt yapıyı da biz yapıyoruz. Bölgenin asfaltını da firmalarımız döküyor. Belediyelerimiz; ulaşım, temizlik gibi hizmetleri verecekler” şeklinde konuştu.

BİNALAR 1. DERECE DEPREME KARŞI BİLE ÇOK DAYANIKLI

Konutların, depreme dayanıklılık seviyesinin en üst düzeyde olduğunu ifade eden Üner, “Ardıçlı bölgesinin zemini kayadan oluşuyor. Dolayısıyla zemin emniyet gerilmesi hayli yüksektir. Zaten tünel kalıp tekniği kullandığımız için, binalar depreme karşı yüksek güvenirliliktedir. Konya, 4. derece deprem bölgesinde bulunmasına rağmen, binalar 1. derece deprem bölgesinin gerektirdiği sağlamlıkta yapılıyor. Dolayısıyla depremle ilgili en ufak bir sıkıntı yok” diye konuştu.

BÖLGENİN HAVASI TEMİZ

Bölgenin hava kalitesinin çok yüksek olduğunu belirten Üner, “Şehir merkezine göre çok temiz bir havaya sahip olan bölge, yüksekliği nedeniyle doğal olarak şehir merkezine göre 2 derece daha soğuk olabiliyor. Ama bina yalıtımları güçlü olduğu için bu konuda da bir sıkıntı yaşanmayacaktır” dedi.

ARDIÇLI TOKİ’DE 100 CİVARINDA İŞ YERİ BULUNUYOR

Ardıçlı bölgesinde sadece konutların değil, iş yerlerinin de önemli bir cazibe oluşturduğunu söyleyen Üner, “Ardıçlı bölgesinde devam eden TOKİ projelerinde 100 civarında da iş yeri inşa ediliyor. Sadece bizim projemizde 35 dükkan var zaten. Dükkanları TOKİ satışa çıkaracak” diye konuştu.

ardicli-toki-konya-7.JPG

SOSYAL DONATI ANLAMINDA EKSİK BULUNMUYOR

Bölgede sosyal donatı anlamında da yapımı devam eden veya planlanan projelerin olduğunu söyleyen Üner, “Şu anda 6 etapta 3 tane cami inşa ediliyor. Bölgede okul arsaları da planlanmış durumda. 1. Etap bölgesinde bildiğim kadarıyla okul ihalesi yapıldı ve TOKİ tarafından inşa sürecinin başlatılması bekleniyor. Bizim projemizde de camimizin yan tarafında 3 tane okul parseli bulunuyor. Bölgede; ana okulu, ilk okul ve lise projeleri bulunuyor. Öte yandan bütün blokların arasında sosyal donatı alanları, yürüyüş parkurları, basketbol-futbol sahası ve çocuk oyun alanları gibi pek çok proje bulunuyor. Bütün projelerde bu sosyal donatı alanları yeterli seviyede bulunuyor. Yine otopark yeterliliği de üst seviyede. Bu ayrıntıların hepsi düşünülmüştür. Biz konutları teslim ederken bölgede ağacı da ekip, asfaltı da döküp teslimatı yaparız. Vatandaşlar o konuda rahat olsunlar” ifadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU:

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Ardıçlı'da TOKİ konutları hızla tamamlanıyor!

Konya Ardıçlı'da TOKİ konutları hızla tamamlanıyor!

Konya Ardıçlı'da TOKİ konutları hızla tamamlanıyor

Konya Ardıçlı'da TOKİ konutları hızla tamamlanıyor

Etiketler :