Konyaspor son 10 dakikaya dikkat edecek!

Konyaspor lider Galatasaray'ı konuk edecek. Galibiyet serisiyle rakiplerine gözdağı veren Galatasaray'ın zayıf yönleri ve oyun karakterleri masaya yatırıldı. Analiz haberde Konyaspor-Galatasaray maçı değerlendirildi.
Konyaspor son 10 dakikaya dikkat edecek!

Cuma akşamında zorlu randevuda Konyaspor-Galatasaray'ı Medaş Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda ağırlayacak. Aslan Konya'ya süper lig galibiyet rekorunu elinde gelecek. Konyaspor'da ise bay'da kazandığı 3 puan haricinde Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic'in galibiyeti yok. Tecrübeli Hoca önceki gün rakiplerine iyi çalıştıklarını ve nasıl kazanacaklarını bildiğini söyledi.

BURUK'UN GÖZDESİ ICARDI
Seri galibiyetleri olan sarı kırmızılıların oyunda en büyük gücü ön olanda yaptıkları presler. Okan Buruk sezon başından bu yana uyguladığı agresif pres ve topu hızlı bir şekilde karşı sahaya ulaştırma mantalitesi önceki maçlarda galibiyet getirmek zorlandı ancak daha sonra sistem Okan Hoca'nın istediği düzeye geldi ve Gomis haricinde goller Mertens- Icardi işbirliğinden gelmeye başladı.

icardi.jpg

ASLAN GEÇ AÇILIYOR
Icardi takımı topu üçüncü bölgeye getirdiğinde hünerlerini göstererek gollerini atarken Mertens'in katkısı büyük. Uruguaylı 10 numara takımın hücum bölgesinde kreatif ismi. Ancak Mertens'in Konyaspor maçında sakatlığından dolayı forma şansının giymesi zor görünüyor. 51 golle ligin en çok gol atan ikinci takımı olan Galatasaray'ın en büyük zaaflarından birisi maçta ilk gol geç atması.

gs.jpg

SON 10 DAKİKAYA DİKKAT!
Galatasaray ilk 10 dakikada yüzde 4 istatistiği ile gol atarken ilk yarıda en çok 11-20 dakikalar arasında fileleri havalandırıyor. Buna rağmen sarı kırmızılılar ilk yarıda yüzde 40 ikinci yarıda ise yüzde 60 gol atma yüzdesi ile oynuyor. Galatasaray'ın en çok gol bulduğu dakikalar ise yüzde 27 ila 81-90 dakika aralığı. Aslan attığı 51 golün neredeyse 3'te birini son 10 dakikada buluyor.

UFUK KENDİRCİ-YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :