Konyaspor 1959 sezonu öncesi için başvurabilir!

1959 sezonu öncesi şampiyonluk konusu tekrar gündeme geldi. TFF bir komisyon kurulacağını belirtirken, Trabzonspor mahalli şampiyonlukların da dahil edilmesini istedi. Bordo mavililerin isteği kabul edilirse Konyaspor da devreye girebilir. Yeşil beyazlıların 1938-1948 arası 10 mahalli ligi şampiyonluğu var.
Konyaspor 1959 sezonu öncesi için başvurabilir!

Futbolda maçlar başlamadan rekabet başladı. 2 sezon önce Fenerbahçe tarafından gündeme gelen 1959 yılı şampiyonlukların, 1923'ten itibaren sayılması gerektiği konusu TFF tarafından komisyon kurulacağını açıklamasıyla tekrar alevlendi. Fenerbahçe komisyonun kurulmasını doğru bulurken, Galatasaray tartışmaları iyi niyetli bulmuyor. Beşiktaş sessiz kaldı, Trabzonspor'dan bir adım geldi.

1959.png

KONYASPOR DA FAYDALANABİLECEK
Bordo mavililer konuya başka bir pencere açtı ve mahalli şampiyonlukların da sayılması gerektiğini içeren bir bildiri yayınladı. Trabzonspor kurucu kulüplerin aldığı şampiyonlukların verilmesini istiyor. Kabul edilirse bordo mavililerin şampiyonluk sayısı 20 olacak. TFF'nin kuracağı komisyon eğer Trabzonspor'un isteğini kabul ederse TÜMOSAN Konyaspor da bu durumdan faydalanabilecek.

1959-sampiyonlukl.jpeg

2 YILDIZ GELEBİLİR
Yeşil beyazlılar kurucu kulüplerin ilk şampiyonluğu 1936 yılında olmak üzere ve 1938-1948 yılları arasında 10 sene üst üste şampiyon olan Konya Gençlerbirliği’nin şampiyonluklarının da Konya Gençler ve Konya İdman Yurdunun birleşmesi olan Konyaspor'a verilmesini talep edebilir. Talebin onaylanması durumunda Anadolu Kartalı'nın 2 yıldızı olacak. Yönetimin nasıl bir hareket edeceği merak ediliyor.

 Muhabir
Etiketler :