Konyaspor, 20 bin kilometre yol gidecek

Spor Toto Süper Lig’de 22.sezonunu geçirecek olan Konyaspor’un en uzak deplasman ve en yakın deplasmanları belli oldu.
Konyaspor, 20 bin kilometre yol gidecek

Spor Toto Süper Lig’de 22.sezonunu geçirecek olan Konyaspor’un en uzak deplasman ve en yakın deplasmanları belli oldu.

En uzun yol Trabzon deplasmanı olurken, en kısa yol da Ankara olacak.

Yeşil-beyazlı takım, 18 deplasman maçı için 11 şehre gidecek ve dönüş yoluyla beraber toplamda kat edeceği mesafe 20 bin kilometreyi bulacak.

EN UZAK DEPLASMAN TRABZON

2022-2023 sezonunda Süper Lig, 19 takımlı sistemle oynanacak. 38 hafta sürecek ligde takımlar 36 müsabakada boy gösterecek. Her hafta 1 takımın BAY geçeceği ligde, 4 takım küme düşecek. Temsilcimiz Konyaspor, bu 36 maçın 18’ine deplasmanda çıkarken, 18 maçı da sahasında oynayacak. Konyaspor’un en uzak deplasmanı 891 kilometre yol ile Trabzon olurken, en kısa deplasmanı ise 262 Kilometre yol ile Ankara olacak.

8 KEZ İSTANBULA GİDECEK

Anadolu Kartalı bu sezon da yine en çok İstanbul’a gidecek. Konyaspor, tam 8 kez İstanbul’un yolunu tutacak (Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakeşhir, Karagümrük, Kasımpaşa, Ümraniyespor ve İstanbulspor). Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’de 18 deplasman maçı için 20 bin kilometreye yakın yol gidecek.

EN YAKIN DEPLASMAN ANKARA

Konyaspor’un en yakın deplasmanları bu sezon Ankaragücü ve Alanyaspor olacak. Ankara 262 kilometre, Alanya ise 263 kilometre ile en yakın deplasmanlar olarak dikkat çekiyor. 8 deplasman maçına gidilecek olan İstanbul için ise 10 bin kilometre yol gidilecek.  Konyaspor; Giresun’a 784 km, Gaziantep’e 558 km, Hatay’a 518 km, Sivas’a 502 km, Adana’ya 346 km, Kayseri’ye 303 km ve Antalya’ya da 301 km yol kat edecek.

DEPLASMANLARA ÖZEL UÇAKLA GİDİLECEK

Yeşil-beyazlı ekip, Trabzon, Giresun, İstanbul, Gaziantep, Hatay, Sivas ve Adana gibi uzak şehirlere özel uçakla gidecek. Yeşil-beyazlı ekibin yeni sezonda bir hava yolu şirketi ile sponsorluk anlaşması imzalaması bekleniyor. Konyaspor, Ankaragücü deplasmanına ise Yüksek Hızlı Tren ile gidecek. Kayseri, Antalya ve Alanya gibi yakın deplasmanlara ise otobüsle gidilmesi planlanıyor.

Yılmaz Çelik-YENİ HABER

Etiketler :