Yeni başkan yeni başlangıç...Sizce Konyaspor kupada nereye kadar gider?

2016-2017 Sezonunda Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Konyaspor, bu sezon yeni yönetimiyle birlikte aynı başarıyı tekrarlamak istiyor. 3. tur maçında Erbaaspor'u eleyen yeşil beyazlılar, yarın 4. tur karşılaşmasında Beyoğlu Yeni Çarşı'yı konuk edecek. Anadolu Kartalında bu sezon hedef turları birer birer geçip finale uzanmak ve kupayı ikinci kez müzesine götürmek...
Yeni başkan yeni başlangıç...Sizce Konyaspor kupada nereye kadar gider?

Konyaspor'da geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü genel kurul sonrası göreve gelen Ömer Korkmaz başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, ilk yıllarında unutulmaz bir başarıya imza atmak istiyor. Teknik direktör Hakan Keleş yönetiminde Süper Lig'de son maçlarda daha istekli bir grafik sergileyen Anadolu Kartalı bu sezon ligi ilk 10'da bitirmeyi hedeflerken aynı zamanda Türkiye Kupası'nı da müzesine götürmeyi amaçlıyor.

2017'DEKİ BAŞARI NEDEN TEKRARLANMASIN?

Yıllardır Türkiye Kupası maçlarında boy gösteren, üst turlara da adını yazdıran Konyaspor, 2016-2017 sezonunda bir ilki başarmış ve kupayı müzesine götürmüştü. O dönem Aykut Kocaman'ın yönettiği yeşil beyazlılar final maçında Başakşehir'i 4-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

basaksehir-konyaspor.jpg

KUPA PENALTILAR SONRASI GELMİŞTİ

31 Mayıs 2017 tarihinde Yeni Eskişehir Stadyumunda Başakşehir ile oynanan 55. Ziraat Türkiye Kupası final maçının normal süresi 0-0 eşitlikle sona ermişti. Uzatmalarda da gol olmayınca penaltı atışlarına geçilmişti. İstanbul temsilcisinde Emre Belözoğlu golü kaydederken Epureanu ve Cengiz Ünder penaltı atışından yararlanamamıştı. Konyaspor ise Hora, Bajic ve Vukovic ile golü bulurken son penaltı atışında Nejc Skubic topu ağlara yollarken Türkiye Kupası Konyaspor'un olmuştu.

konyaspor-turkiye-kupasi.jpg

BU SEZON 3. TURDAN KATILDI

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 3. turdan başladı. İlk maçında TFF 3. Lig takımlarından Erbaaspor’u konuk eden Anadolu Kartalı, ilk yarısı 0-0 sona eren maçta ikinci yarıda açılmış ve sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Yeşil beyazlılara galibiyeti getiren goller 55. dakikada Robert Muric, 85. dakikada Emrehan Gedikli ve 90+2. dakikada Louka Prip'ten gelmişti. Konyaspor bu sonuçla adını 4. tura yazdırmıştı.

konyaspor-erbaaspor.jpg

RAKİP BEYOĞLU YENİ ÇARŞI

Konyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda rakibi TFF 2. Lig takımı Beyoğlu Yeni Çarşı oldu. Anadolu Kartalı yedek ağırlıklı kadroyla sahaya çıkacağı bu karşılaşmayı da kazanarak adını üst tura yazdırmayı hedefliyor. Konyaspor ile Beyoğlu Yeni Çarşı arasında oynanacak müsabaka, 6 Aralık Çarşamba günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda saat 15.00'te başlayacak. Karşılaşma A Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

LİGDE KÖTÜ BİR SEZON GEÇİRİYOR

Konyaspor'un kupadaki rakibi Beyoğlu Yeni Çarşı bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grupta kötü bir sezon geçiriyor. İstanbul temsilcisi ligde çıktığı 15 karşılaşmada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alabilirken 16. hafta maçları sonunda puan cetvelinde 13. sırada yer aldı. Teknik Direktör Efe İnanç'ın yönettiği takım ligde son 4 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi.

Kaynak:YENİ HABER

Etiketler :