Konyaspor, 413 dakikadır gol orucunda

Süper Lig'in 21.hafta mücadelesinde İttifak Holding Konyaspor, sahasında Denizlispor’u konuk edeceği maçın hazırlıklarında sona doğru geldi. Bu sezon sahasında aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken yeşil beyazlı ekip, ilginç bir istatistiğe daha imza attı. Yeşil beyazlılar, 413 dakikadır sahasında gol atamıyor.
Konyaspor, 413 dakikadır gol orucunda

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu 21.hafta mücadelesinde evinde Denizlispor’u konuk edecek. İkinci yarıyla birlikte üzerindeki kırılgan yapıyı atan yeşil beyazlılar, son haftalarda oynadığı futbolla da camia ve taraftarını umutlandırdı. Bunun yanı sıra Anadolu Kartalı, iç sahada aldığı sonuçlarla olumsuz bir tablo çizerken ilginç bir istatistiğe daha imza attı. İttifak Holding Konyaspor, sahasındaki en son galibiyetini 6.hafta mücadelesinde Kayserispor karşısında alırken yine sahasındaki en son golüyse 10.hafta mücadelesinde Gençlerbirliği’ne attı. 413 dakikadır evinde gol atamayan yeşil beyazlı ekip, rakibi yeşil siyahlara karşı galip gelerek gol orucunu da bozmak istiyor.

a-039.jpg

EN AZ İSABETLİ ŞUT ATAN İKİ TAKIM

8 Şubat Cumartesi günü karşılaşacak İttifak Holding Konyaspor ve Denizlispor, ligin en az isabetli şut çeken üç takımından ikisi konumunda bulunuyor. Rakip kaleye en az isabetli şut çeken takım 61 şutla Başkent temsilcisi Ankaragücü olurken, ikinci sıradaysa 64 şutla rakip yeşil siyahlılar bulunuyor. Üçüncü sıradaysa yeşil beyazlı ekip yer alırken, Anadolu Kartalı çıktığı 20 karşılaşmada rakip kaleye sadece 65 isabetli şut çekebildi.

img-hgea8.png

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

21.hafta mücadelesinde iki takımda da etkili isimler bulunuyor. Süper Lig’de 413 dakikadır evinde gol atamayan İttifak Holding Konyaspor, iç sahada en son golünü Gençlerbirliği maçında 5 golle takımın en golcü oyuncusu Farouk Miya atmıştı. Zorlu karşılaşmada Ugandalı futbolcu Miya, Denizlispor karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Diğer yandan rakip yeşil siyahlılarda ise attığı beş golle Hugo Rodallega’nın ardından en fazla gol atan oyuncu ise dört golle Oscar Estupinan olurken bu gollerin tamamını iç sahada kaydetti. 

HAZIRLIKLARDA SONA GELİNDİ

Teknik Direktör Aykut Kocaman ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana takımdan ayrı çalışan ve tedavilerine devam edilen Ali Karakaya, Farouk Miya ile Ozan Can Oruç katılmadı. Koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman pas ve şut çalışması ile devam etti. Antrenman çift kale maç ile sona erdi.

850-5173.jpg

img06022020171920-4nj1l.png

• MEHMET SERKAN ŞAFAK / YENİ HABER SPOR