Konyaspor-Ankaragücü maç öncesi öne çıkan bilgiler

Süper Lig'in 20. haftasında Konyaspor evinde Ankaragücü'nü ağırlayacak. Pazartesi günü Konya Büyükşehir Stadyumunda saat 20.00'de başlayacak maç öncesi ilginç istatistikler göze çarpıyor.
Konyaspor-Ankaragücü maç öncesi öne çıkan bilgiler

İlhan Palut ile yollarını ayıran ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep karşısında yeni teknik direktörü ile çıkan Konyaspor, ligde Ankaragücü maçına hazırlanıyor. Stanojevic ile ilk maçında galibiyet almak isteyen yeşil beyazlılar bu sezon üst üste iki kez kaybetmedi.

KONYASPOR-ANKARAGÜCÜ MAÇI ÖNCESİ ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER ŞÖYLE

Ankaragücü ile Süper Lig'de oynadığı son sekiz iç saha maçının sadece birini kaybeden Konyaspor (5G 2B), bu karşılaşmaların 5'inde kalesini gole kapattı. İç sahadaki son iki karşılaşmadan beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlılar, taraftarı önünde rakibine ilk kez üst üste üç karşılaşmada puan verme tehlikesiyle karşı karşıya.

Ankaragücü'nün Süper Lig'de 30+ kez karşılaştığı takımlar arasında bu sezon Süper Lig'de boy gösteren rakipleri içerisinde Konyaspor'dan (%39; 12G 7B 12M) daha yüksek bir galibiyet oranına sahip olduğu tek ekip İstanbulspor (%40; 18G 21B 6M).

Evindeki son beş Süper Lig maçını kazanamayan Konyaspor (3B 2M), taraftarı önünde daha uzun bir galibiyet hasretini en son Ekim 2019-Şubat 2020 arasındaki dokuz karşılaşmalık dönemde yaşadı.

Süper Lig deplasmanlarındaki son sekiz maçında da gol atan Ankaragücü (toplam 10 gol; ortalama 1.3), tek sezonda daha uzun bir seriyi sadece 2001/02'nin ilk 12 dış saha karşılaşmasında yaşadı. Son iki ziyaretinden puansız dönen başkent ekibi, daha önceki dört ziyaretinden 8 puan çıkarmıştı (2G 2B).

BU SEZON ÜST ÜSTE İKİ YENİLGİ YOK

Ligdeki son 10 maçında 10 puan toplayan Konyaspor (1G 7B 2M), bu sezonun ilk sekiz karşılaşmasının sadece birini kaybetmiş (5G 2B) ve 17 puanı hanesine yazdırmıştı. Geçen hafta Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan yeşil-beyazlılar, bu sezon üst üste iki yenilgi almadı.

Süper Lig'deki son dört maçının üçünü kaybeden Ankaragücü (1G), daha önceki 10 karşılaşmasında aynı sayıda mağlubiyet almıştı (4G 3B).

YÜZDE 30

Bu sezon Süper Lig'de çektiği isabetli şutları %30 oranla gole çeviren Konyaspor (24/80), şu ana kadar sadece sezonun ilk yarısında oynadığı Ankaragücü karşılaşmasını isabet bulamadan tamamladı.

Bu sezon Süper Lig'de öne geçtiği maçların en büyük kısmını kaybeden takım Ankaragücü (%33; 3/9). Geriye düştüğü karşılaşmalarda ise Konyaspor'dan (8 puan) daha fazla puan kazanan sadece iki ekip bulunuyor: Galatasaray & Giresunspor (9).

MAME DİOUF FARKI

Konyaspor'un akan oyunda attığı son beş Süper Lig golünün (kendi kalesine hariç) tamamında payı bulunan Mame Diouf (4 gol & 1 asist), bu sezon ligdeki sekiz gol katkısını ilk 11'de çıktığı altı maçta sağladı (7 gol & 1 asist).

En üst lig kariyerinde Şubat 2021'den (Polonya Ligi) bu yana ilk kez geçen hafta Adana Demirspor'a kafa golü atan Uros Radakovic, bu sezon Süper Lig'de Ankaragücü'nün en fazla hava topu kazanan ismi (36).

Etiketler :