Konyaspor aynı penaltı senaryosunu 6 yıl önce de yaşamıştı! Bu kez sahnede Cüneyt Çakır vardı!

Konyaspor'un ligin 14. haftasında deplasmanda oynadığı Alanyaspor müsabakasında hakem Burak Pakkan, hatalı penaltı kararı nedeniyle rakibin gol atmasını sağlamıştı. Yeşil beyazlıların aleyhine yapılan bu yanlış penaltı kararı 6 sene önce de Sivasspor müsabakasında yaşanmıştı. O zamanki maçı yöneten Hekem Cüneyt Çakır, Konyaspor'un sahadan yenik ayrılmasına sebep olmuştu.
Konyaspor aynı penaltı senaryosunu 6 yıl önce de yaşamıştı! Bu kez sahnede Cüneyt Çakır vardı!

Süper Lig'de 14. hafta maçında deplasmanda Alanyaspor ile 2-2 berabere kalan Konyaspor'da moral bozukluğu devam ediyor. Yeşil beyazlıların kazanabileceği maçta iki kritik hakem hatasıyla sahadan beraberlikle ayrılması tepkilere sebep oldu. Maçın hakemi Burak Pakkan, önce ilk golde ofsaytı görmedi, sonra da ikinci gol Alanyaspor lehine verdiği hatalı penaltı kararıyla yeşil beyazlıları galibiyetten etti.

NE YAŞANDI?

Alanyaspor maçında dakikalar 39'u gösterdiğinde Konyaspor ceza sahası içinde ev sahibi ekipten Cordova Konyasporlu Oğulcan Ülgün'ün ayağına bastı. Maç görüntülerinde de net olarak görülen bu pozisyonda karşılaşmanın hakemi Burak Pakkan, Ülgün'ün Cordova'yı düşürdüğü gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Alanyaspor penaltıyı Novais ile gole çevirerek maçta 2-1 öne geçti. Anadolu Kartalı, 52. dakikada Robert Muric'in attığı golle sahadan ancak 1 puanla ayrılabildi.

1.jpg

2017'DE DE CÜNEYT ÇAKIR AYNI HATAYI YAPTI

Konyaspor'un aleyhine yaşanan penaltı skandalı akıllara geçmişte oynanan Sivasspor maçını getirdi. 5 Kasım 2017 tarihinde Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan mücadelede dakikalar 15'i gösterdiğinde Sivasspor'da Bifouma, Konyaspor ceza sahası içinde yeşil beyazlı futbolcu Eren Albayrak'ın ayağına basmıştı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, Albayrak'ın Bifouma'ya faul yaptığı gerekçesiyle ev sahibi ekip lehine penaltı düdüğü çalıştı. Sivasspor, kazanılan penaltıyı Kone ile gole çevirmişti. Sivas temsilcisi o karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak 3 puanı almıştı.

2.jpg

6 KASIM 2017 TARİHLİ YENİ HABER SPOR SAYFASI

3.jpg

Etiketler :