Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten: Bu sezon pas geçilsin

Koronavirüs vakası sebebiyle şu anki şartlarda liglerin devam etmesinin hem futbolcu hem de teknik heyet için problemli olacağını belirten Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Güven Öten, ‘Ligin şuanda hiç oynanmamış gibi kabul edilip pas geçilmesi gerektiğini düşünüyorum’ dedi.
Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten: Bu sezon pas geçilsin

Koronavirüs salgını nedeniyle can kayıpları giderek artmaya devam ediyor. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın ciddi bir sınavdan geçtiğini belirten Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, “Öncelikli temennimiz herkesin bir an önce sağlığına kavuşup bu illetten kurtulup rahat nefes alması yönündedir. Futbolu konuşuyoruz ama sağlık denilince dünyada her şey biter. Şuanda özel bir durum yaşıyoruz. Türkiye’miz açısından bu kadar hızla beklenen bir şey değildi. Fakat gün geçtikçe bu durum ne yazık ki ağırlaşıyor. Oyuncularımızla ve teknik heyetimizle Salı gününe randevulaşmıştık. Fakat şu anki durumdan dolayı toplanmayı Perşembe gününe öteledik. Günlük gelişmeler yaşadığımız için şu anda net bir şey de söyleyemiyoruz. Bütün oyuncularımız buradalar. Çoğu da günlük gelerek tesislerimizde antrenmanlarını rahatlıkla yapabilmektedirler. Sonuçta profesyonel insanlar. 3-5 gün geçtikten sonra kaslarında ve performanslarında düşme başlayacağı için kendi imkanları ölçüsünde tesislerimizde çalışmalarına devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

‘10 NİSAN’A KADAR DURUM NETLEŞEBİLİR’

Süper Lig’de maçların devam edip etmeyeceği konusunda durumun 10 Nisan’a kadar netleşebileceğini dile getiren Güven Öten,  “2 Nisan’da federasyonun belirlediği bir çalıştay yapılacak. Bütün kulüplerden buna katkı olacak. Sonucuna göre tahminimiz en geç nisanın 10’una kadar liglerde bir şeyler netleşir. Tabi şuanda 17 Nisan’da liglerin başlama seçeneği bulunsa da bunun gerçekleşeceğini tahmin etmiyoruz. Bilim kurulunun ve Sağlık Bakanımızın görüşleri önemlidir. Federasyon tek başına bu kararı almıyor. Hepsi değerlendirilip bir karar alınacaktır. Bu seneyi oynanmamış mı kabul ederler yoksa biraz daha bekleyelim önümüzü görelim mi derler bu konuda kimse net bir cevap veremiyor. Diğer liglere baktığımızda çok oynanacak gibi iyimser bir tablo gözükmüyor” diye konuştu.

guven-oten.png

‘ANORMALLİK OLMAZSA PERŞEMBE BAŞLAYACAĞIZ’

Ülkedeki salgınla ilgili anormal bir gelişme olmaması halinde Konyaspor’un çalışmalara Perşembe günü yeniden başlayacağını belirten Güven Öten, “Konyaspor olarak her kulüp gibi bizim de borcumuz var ama çok şükür ne SGK’ya ne de cari olarak ikinci şahıslara borcumuz yok. Sürdürülebilme açısından en önemlisi budur. Şuanda gelirimiz bir anda tıkandığı için bununla ilgili federasyonumuz ya da FIFA tüm Avrupa hakkında bir karar alabilir. Belki bakanlığımız bir destek verebilir. Sadece onlardan beklemek doğru değil. Bizler de elimizden geleni yapacağız. Belki futbolcularımız belirli noktalarda özverili davranacak ve bir şekilde bu lig bitecek. Bu sadece Konyaspor’a ait bir sorun değildir. Bugüne kadar elimizden geleni yaptık yine yapacağız. Sonuçta kimsenin Konyaspor’da alacağı kalmaz. Önemli olan ekonomik boyuttan önce insan sağlığıdır. Çarşamba günü anormal bir tablo olmazsa Perşembe günü normal antrenmanımızı yapacağız” dedi.

‘FUTBOLCULARDA PSİKOLOJİK SORUN OLABİLİR’

Liglerin devam etmesinin futbolcularda psikolojik olarak sorun yaşatabileceğini söyleyen Güven Öten, “Futbolcularımız da çalışmak istiyor fakat maç boyutuna gelince farklı bir şehre gitme, bir takımla karşılaşma psikolojik olarak sorun olacaktır. Bu süreçle ilgili nasıl bir karar alınacak bilemiyoruz. Fakat bizim hiçbir oyuncumuz ne yurt dışına çıkma talebinde bulundu, ne de memleketime gideceğim dedi. Şu anda hepsi normal beklemedeler. Şuanda Türkiye’nin en özel tesislerinden birisi Konyaspor’dadır. Kayacık’ta her türlü imkanımız mevcuttur. Temizliği sürekli yapılmaktadır. Tesislerimizde herhangi bir sorun oluşacağını düşünmüyoruz. Kit konusunda da bakanımızın açıklamaları önemli. Geldiğinde kulüplerimize öncelik tanınacaktır. Teknik heyetimiz, futbolcularımız, personelimiz testten geçtikten sonra duruma bakacağız” şeklinde konuştu.

‘KİMSE RİSKE GİRMEK İSTEMEZ’

Ne bilim kurulunun ne de bakanlığın liglerin devam etmesini uygun görmeyeceğini düşündüklerini kaydeden Güven Öten, “Ligin şuanda hiç oynanmamış gibi kabul edilip pas geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Play off gibi sistem olacaksa lig oynansın. Nihayetinde 8 hafta kaldı. Bence ne bilim kurulu ne de bakanlık buna müsaade etmeyecektir. İsterlerse oyuncularımızı burada tutarız ama en yakında deplasman için Ankara gidecekler. Şehir dışına çıkıldığında bir hastalık durumu olabilir. Böyle bir riske hiçbir kulüp, futbolcu girmek istemez. Allah göstermesin bu rahatsızlığı kapanların iyileştiğinde de futbol oynaması hemen hemen imkansız hale geliyormuş. Dolayısıyla bu riske federasyonumuzun müsaade edeceğini düşünmüyoruz” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ