Konyaspor Başkanı Özgökçen mali eleştirilere cevap verdi

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, kulübün borç durumu ve İlhan Palut ayrılığının nedenlerini açıkladı.
Konyaspor Başkanı Özgökçen mali eleştirilere cevap verdi

Konyaspor'un borcu arttı. Sosyal medyada çıktığı yayında gelen soru üzerine kulübün borcunu açıklayan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen şu ifadeleri kullandı, "Son yaptığımız genel kurulda borcumuzu paylaşmıştık. 16 milyon euro borcumuz vardı fakat o günden bu yana kurda değişiklik yaşandı. Kur o zaman 9 liraydı. Geçen sene takım başarılı oldu evet 3. olduğumuz sene sadece 126 milyon lira kazandık. Başarılı olduk diye çok fazla para gelmiyor. Gelen para 126 milyon"

genc.jpg

"OYUNCU GELİŞTİRİP SATMALIYIZ"
Borcu azaltmak için altyapıya yöneleceklerini ifade eden Başkan Özgökçen, "Bu borçlar sürdürülebilir değil. Peki bu borcu nasıl azaltabiliriz, alt yapıdan oyuncu çıkartıp oynatarak ve takıma kazandırarak. Konyaspor olarak tüm transferlerimizi 2 yıl oynatıp performanslarını arttırarak satmamız ve yeniden bir oyuncu alarak bu döngüyü sağlamamız gerekiyor. Borcu azaltmanın en önemli yolu geliştirmek" dedi.

palutt.jpg

"ANLAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİ"

Başkan Özgökçen ısrarla sorulan İlhan Palut ayrılığıyla ilgili son kez konuşmak istediğini belirterek, "Kişileri düşünmeyin biri gider, diğeri gelir. Konya'mızın insanlarına değer verelim. Başka insanları çok öne çıkartıyoruz, kendi insanlarımızı kolayca unutuyoruz. Kendi menfaatlerimizi düşünseydik kazanamama serisi İlhan Palut döneminde başlamıştı. Hocanın kendisinin gitmesini beklerdik. Ama kendimizi düşünmedik. Daha açıklayıcı konuşursam; yanlış transferler, alt yapı ile ilişkilerin kötü olması, istişare ortamının kalmaması ve başka insanlarla istişare edilmesi biz varken mümkün değildi.Artık anlaşmamızın imkansız olduğunu gördük ve yolları ayrıldık" diye konuştu.

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :