Konyaspor Basketbol Başantrenörü Okan Çevik, şampiyonluk reçetesini yazdı…

TED Ankara Kolejliler’i farklı yenerek ligde üst üste 5. galibiyetini alan Konyaspor Basketbol’da Başantrenör Okan Çevik, şampiyonluk yürüyüşünün zorluklarla dolu olduğunu ifade ederek, rakipleri az sayıda tutarak bu işi başarabileceklerini söyledi
Konyaspor Basketbol Başantrenörü Okan Çevik, şampiyonluk reçetesini yazdı…

Çok önemli bir galibiyetle haftayı kapattıklarını dile getiren Okan Çevik, ‘TED Kolejliler, potansiyelli bir takım. Maç öncesi kim ne düşündü bilmiyorum ama en çok savunma ribaundu alan ve hızlı hücum sayısı bulan takımına karşı oynayacaktık. Skor anlamında Mamak’tan sonra ikinci sırada geliyor. En iyi üçlük yüzdesine sahip ve maç başına 20 asist ortalamaları vardı. İstatistiklere bakıldığında bu ligin iyi takımlarından biriydi ve en ufak gevşemeye sahip olunmayacak maçtı’ dedi.  

‘SADECE BİR OYUNCUYA YIKMIYORUZ!’
Takım savunmasının önemine dikkat çeken Çevik, ‘Rakibi 70 sayıda tuttuk. Düşük bir üç sayı yüzdesinde de tuttuk. Savunma kökenli bir maç oldu bizim için. İlk periyodun sonlarında maçı kırdığımızda bunu savunmayla yaptık. Şampiyon olmak atarak değil tutarak olacaktır. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Hücum gücü yüksek bir takımız ama iyi mücadele eden ve savunma yapan takımı olacağız. Böyle olunca da galibiyetler gelecek. Skor gücü çok yüksek bir takımın ancak hiçbir oyuncunun sırtından hücum etmiyoruz. Skor gücünü sadece bir oyuncuya yıkmıyoruz’ diye konuştu.