Konyaspor Basketbol'un yenileri iddialı geliyor!

Konyaspor Basketbol'un yenileri iddialı geliyor!

Torku Konyaspor Basketbol Takımı’nın yeni transferleri Vanja Plisnic, Lason Kromah ve Johndre Jefferson gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Takımın başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden oyuncular başarı sözü verdi.

 

“Çok çetin bir mücadeleye gireceğiz”

Torku Konyaspor Basketbol takımının yeni transferi Sırp uzun forvet Vanja Plisnic Konya’da olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek ‘’İki senedir Ted Koleji'nde oynarken Konya'ya gelip gidiyordum. Konya bildiğim bir yer ancak şimdi gerçekten büyük bir şehir olduğunu daha iyi anladım. Biraz daha geleneksel bir şehir olduğunu gözlemledim. Burada olduğum için çok mutluyum’’ şeklinde  konuştu. Kendisinin ve takımın hedefleri hakkında konuşan Vanja Plisnic ‘’Kişisel olarak hedefim kendi oyunumu daha üst seviyeye çıkarmak. Takım olarak hedefimize gelince de koçumuz Aziz Bekir'i çok iyi biliyorum, sitemini çok iyi biliyorum. Bu sistemin de bana uygun olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte çok çetin bir mücadeleye gireceğiz. Bu aşamada da takım için en iyi hedefin play-off olacağını düşünüyorum’’ dedi.

vanja-plisnic.jpg

 

“Basketbol sürprizlere açık”

Konya’nın çok büyük bir şehir ve insanların çok sıcakkanlı olduğunu belirten Lason Kromah, ‘’Türkiye Basketbol liginin çok zorlu olduğunu biliyorum. Zor maçlar oynayacağımın da farkındayım. Takıma baktığımda ise buradakilerin hepsinin iyi niyetli insanlar olduğunu gözlemledim. Umarım başarılı oluruz.  Buraya Amerikan Kolej Ligi’nde şampiyon olan bir takımın oyuncusu olarak geldim. Çok güzel ve herkesin yaşaması gereken bir duygu. Ben bu duyguyu yaşadığım için çok şanslıyım. Tüm Amerika’yı büyük bir sürpriz yaparak şok ettik.100 bin kişinin önünde final maçını oynadım. Bu yüzden çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Umarım kariyerime de bir katkısı olur” dedi. Türkiye'de de benzeri bir sürpriz yaparak şampiyonluk yaşayıp yaşamayacakları hakkındaki bir soruya da cevap veren Lasan Kromah, “Bu basketbol ve her şeye açık. Birlik beraberlik içinde bir takım olabilirsek, dışarıdan gelenlere kulaklarımızı kapatıp kendi işimize odaklanabilirsek neden olmasın. Basketbol sürprizlere açık bir spor’’ şeklinde konuştu.

lason-kromah.jpg


“Tüm konsantrem Konyaspor için olacak”

İtalya Kolej liginden Torku Konyaspor Basketbol takımına transfer olan Johndre Jefferson, Türkiye Basketbol Ligi’nin Avrupa’nın en önemli liglerinden biri olduğunu söyleyerek “Türkiye Basketbol Ligi’nde oynamak benim için çok önemli. Türkiye Avrupa’nın en önemli, en zor liglerinden bir tanesi. Benim kişisel gelişimim ve kariyerim için de çok önemli. Genç bir takımız. Ben de elimden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya çalışacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Takımı en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Konya’da insanlar bize son derece ilgili. Bize selam veriyorlar, el sallıyorlar, sürekli konuşmak istiyorlar. Şu anada kadar insanların bize yaklaşımı son derece sıcakkanlı ve pozitif. New Orleans Pelikans’da yaz kampına katıldım. Bu benim için çok önemli bir deneyimdi. Bu sene olmadı ama yine gidip yine şansımı deneyeceğim. Ama Öncelikle burada başarılı olmalıyım ki orada da başarılı olabileyim. Şu anda ise tüm konsantrem Torku Konyaspor için olacak. Buraya başarılı olabilmek için geldim. Aziz Bekir ile yeni tanıştım ancak çok değerli bir insan. Çok iyi ve içi dışı bir olan biri. Bana ne yapmam gerektiğini açık bir şekilde söylüyor. Birlikte iyi bir sezon geçireceğimizi ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

johndre-jefferson.jpg

İSMAİL KOÇ VE HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU’NUN HABERİ