Konyaspor, Beşiktaş deplasmanında

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 24. haftasında bugün İstanbul'da Beşiktaş'ın konuğu olacak. 5 haftadır kazanamayan yeşil beyazlılar, zirve yarışını sürdüren Beşiktaş karşısında 3 puan arayacak.
Konyaspor, Beşiktaş deplasmanında

Süper Lig'de bu sezon aldığı sonuçlarla yüzü gülmeyen ve geçen hafta çıktığı ikinci yarının ilk maçında Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalarak galibiyet hasretini 5 maça çıkaran İttifak Holding Konyaspor, bugün deplasmanda zorlu bir randevuya daha çıkacak. Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde bu sezon 21 maçta yalnızca 6 galibiyet ve 6 beraberlik alarak 24 puan toplayabilen yeşil beyazlılar, Sergen Yalçın yönetiminde şampiyonluk yarışını sürdüren Beşiktaş'ın konuğu olacak. Bu akşam Vodafone Park Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Hakem Halis Özkahya yönetecek.

ÖZKAHYA YÖNETİMİNDE 35. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor, Hakem Halis Özkahya yönetiminde bugün 35. maçına çıkacak. Beşiktaş maçını yönetecek olan Özkahya, yeşil beyazlıların daha önce 34 karşılaşmasında düdük çaldı. Bu süreçte 10 kez kazanabilen Anadolu Kartalı, 15 beraberlik ve 9 da yenilgi aldı. Hakem Halis Özkahya, 34 maçlık süreçte Konyasporlu futbolculara 57 kez sarı, 4 kez de ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Bu süreçte yeşil beyazlılar lehine 2 kez de penaltı kararı verdi. Özkahya, Konyaspor'un bu sezonun 20. haftasında sahasında oynadığı ve 2-0 galip geldiği BB Erzurumspor karşılaşmasını da yönetmişti.

BİR ZAFER DAHA GELSİN

Süper Lig'de bu sezon Beşiktaş'la ilk kez 3. hafta maçında karşılaşan yeşil beyazlılar, bu mücadeleden farklı bir galibiyetle ayrılmıştı. 27 Eylül'de Konya'da oynanan müsabakayı 4-1 kazanan yeşil beyazlılar, zorlu rakibi karşısında 7 maç sonra galip gelmeyi başarmıştı. Öte yandan Konyaspor, bugün Beşiktaş ile tarihindeki 47. maçına çıkacak. Siyah beyazlı ekiple daha önce 46 kez karşılaşan Anadolu Kartalı, bu maçların 9'undan galibiyetle ayrılırken 24'ünü kaybetti. Ekipler arasındaki 13 mücadele ise beraberlikle tamamlandı.

KARTAL, YALÇIN'A ÜSTÜN

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile hocalık kariyerlerinde yarın 5. kez rakip olacak. Daha önce oynanan 4 müsabakada, İsmail Kartal'ın çalıştırdığı takımlar 3 kez kazanırken 1 kez kaybetti. İsmail Kartal, Sergen Yalçın'a karşı maç başına 2.25'lik puan ortalaması yakaladı. İki ekip arasındaki son randevu bu sezonun ilk yarısında Konyaspor-Beşiktaş arasında oynanmıştı. Kartal'ın takımı Konyaspor, Yalçın'ın takımı Beşiktaş'ı 4-1'le geçmeyi başarmıştı.

BEŞİKTAŞ'TA CENK FORMA GİYEBİLİR

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı eski futbolcusu Cenk Tosun'un Konyaspor karşısında forma giymesi bekleniyor. Golcü oyuncu eğer forma şansı bulursa bin 138 gün sonra siyah beyazlı formayı tekrar giymiş olacak. 28 Aralık 2017’de bir kupa maçında Osmanlıspor karşısında son kez Beşiktaş formasını terleten Cenk Tosun, kulübüne veda etmişti. 29 yaşındaki forvet, devre arası transfer döneminde ise Siyah-Beyazlı ekibe yeniden geldi. Milli futbolcu, kiralık olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’dan transfer edildi.
 

MUHTEMEL İLK 11’LER

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Montero, N'Sakala, Josef, Oğuzhan, Atiba, Ghezzal, Larin, Aboubakar

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

KONYASPOR: Eray, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Jevtovic, Amir, Sekidika, Milosevic, Cikalleshi, Kravets

Teknik Direktör: İsmail Kartal

STAT: Vodafone Park

SAAT: 19.00

YAYIN: beIN SPORTS HD1

HAKEM: Halis Özkahya

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ