Konyaspor, Beşiktaş deplasmanında! İşte muhtemel 11’ler

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 29.haftasında İstanbul’da Beşiktaş’ın konuğu olacak. Geçen hafta galibiyeti son anda kaçıran yeşil beyazlılar, zorlu rakibi karşısında galip gelerek ligde kalma umudunu sürdürmeyi planlıyor.
Konyaspor, Beşiktaş deplasmanında! İşte muhtemel 11’ler

Süper Lig’de koronavirüs sebebiyle verilen aranın ardından çıktığı 2 maçta da galibiyet alamayan İttifak Holding Konyaspor, küme düşme hattına gerilemişti. Kalan 6 haftalık kritik serinin ilk ayağında yeşil beyazlılar bu akşam Beşiktaş’ın konuğu olacak. Şampiyonlar Ligi’ne katılma iddiasını sürdüren siyah beyazlılar, Konyaspor karşısında galip gelmeyi planlıyor. Ligde kalma umudunu son haftaya kadar sürdürmek isteyen yeşil beyazlı ekip ise bu karşılaşmadan 3 puanla dönerek üzerindeki ölü toprağı atmayı planlıyor. Anadolu Kartalı’nda sakatlıkları devam eden Paolo Hurtado ile Guilherme Sitya forma giyemeyecek. Dün Kayacık Tesisleri’nde öğle saatlerinde Teknik Direktör Bülent Korkmaz ve yardımcıları nezaretinde son çalışmasını gerçekleştiren yeşil beyazlılar, özel tarifeli uçakla İstanbul’la giderek otele yerleşti ve maç saatini beklemeye çekildi. Konyaspor ile Beşiktaş’ın karşılaşacağı 29. hafta maçı bu akşam saat 21.00’de Vodafone Park’ta başlayacak. Mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek.

4 OYUNCU SINIRDA

İttifak Holding Konyaspor'da zorlu Beşiktaş maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlılarda Ferhat Öztorun, Marko Jevtovic, Amir Hadziahmetovic ve Jens Jonsson bu maçta sarı kart görmeleri halinde 30. haftada oynanacak Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Siyah beyazlı ekipte ise 7 futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Atiba Hutchinson, Caner Erkin, Georges-Kevin N'Koudou, Umut Nayir, Tyler Boyd, Muhammed Elneny ve Jeremain Lens, bu akşamki maçta sarı kart görmeleri halinde 30. haftada Hes Kablo Kayserispor ile oynanacak karşılaşmada görev alamayacak. Öte yandan Beşiktaş’da dün resmi hesaplardan açıklanan bilgiye göre Adem Ljajic ve Jeremain Lens sakatlıkları sebebiyle Konyaspor maçı kadrosundan çıkarıldı.

KONYASPOR BERABERLİĞE ABONE

Bu sezon Süper Lig'de en fazla beraberlik alan takım 12 maçla İttifak Holding Konyaspor oldu. Ayrıca yeşil beyazlıların son dört deplasman maçının üçü beraberlikle sona erdi. En son çıktığı Gençlerbirliği deplasmanından 2-1 mağlubiyetle ayrılan yeşil beyazlılar, ondan önce dış sahada oynadığı Yeni Malatyaspor'a 1-1, Kayserispor'la 2-2 ve Antalyaspor'la da 0-0 berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ'LA 38. RANDEVU

Beşiktaş ile İttifak Holding Konyaspor, bu akşam yapacakları maçla lig tarihinde 38. kez karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlılar geride kalan 37 maçta sadece 4 kez kazanırken 12'sinden beraberlikle ayrıldı. Konyaspor bu maçların 21'ini ise kaybetti. İki ekibin lig maçlarında Beşiktaş'ın 75 golüne yeşil beyazlılar 33 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı. İki takım arasındaki 37 lig maçının 13'ünde Konyaspor, 4'ünde ise Beşiktaş gol atamadı.

KORKMAZ, YALÇIN'A KARŞI KAZANIYOR

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a karşı hoca olarak Süper Lig'de çıktığı 3 maçı da kaybetmedi. Bülent Korkmaz'ın takımları bu maçlarda Sergen Yalçın'ın takımlarını 2 kez mağlup etti ve 1 maç da beraberlikle sona erdi. Korkmaz ayrıca Yalçın'a karşı çıktığı son iki maçını 3-0'lık skorlarla kazandı.

BURAK YILMAZ'A DİKKAT

Beşiktaş'ın forveti Burak Yılmaz, Konyaspor maçlarını boş geçmiyor. Süper Lig kariyerindeki ilk iki golünü yeşil beyazlılara karşı atan deneyimli futbolcu ayrıca Konyaspor'a karşı oynadığı son Süper Lig maçında da 7 gol kaydetti. 34 yaşındaki futbolcu, bu sezon siyah beyazlı forma altında çıktığı 22 maçta rakip filelere 13 gol attı.

İŞTE MUHTEMEL 11’LER

BEŞİKTAŞ: Ersin, Gökhan, Vida, Ruiz, Rıdvan, Elneny, Atiba,  Boyd, Boateng, N'Koudou, Burak

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

KONYASPOR: Serkan, Skubic, Uğur, Anicic, Alper, Jonsson, Shengelia, Milosevic, Amir, Ömer Ali, Bajic

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

STAT: Vodafone Park

SAAT: 21.00

YAYIN: beIN SPORTS HD

HAKEM: Zorbay Küçük

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ