Konyaspor-Beşiktaş, Hakem kararı değerlendirildi!

Konyaspor-Beşiktaş maçında oyunun kırılma anı 54. dakika yaşandı. Konyaspor'un kullandığı korner atışı sonrasın Calvo'nun kafa vuruşu Aboubakar'ın eline geldi. Pozisyonla ilgili hakem yorumcuları Arda Kardeşler'in yönetimini değerlendirdi.
Konyaspor-Beşiktaş, Hakem kararı değerlendirildi!

Konyaspor-Beşiktaş maçında oyunun kırılma anı 54. dakika yaşandı. Konyaspor'un kullandığı korner atışı sonrasın Calvo'nun kafa vuruşu Aboubakar'ın eline geldi. Hakem Arda Kardeşler pozisyona devam kararı verdi. Oğulcan Ülgün pozisyon sonrasında yaptığı faul ve tepkisi nedeniyle çift sarı kartla oyundan atıldı. Yayıncı kuruluşta hakem yorumcuları Deniz Çoban ve Bahattin Duran pozisyona baktı.

arda.jpg

"ELİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR"
Deniz Çoban," Elle oynamalar çok tartışılan bir konu. Hakem kararına bırakıldığı içinde iki tarafta birbirini edemeyebilir. Benim görüşüm pozisyonun penaltı olmadığına yönelik. Calvo kafa topu vurduğunda Aboubakar topun eline gelmesini bekliyor muydu? Aboubakar elini kaçırıyor mu, elini çekmesi için zaman var mı? Bu soruları sormak gerekiyor. Oyuncu elini çekmeye çalışıyor " dedi.

arda-kardesler.jpg

"DEVAM KARARI DOĞRU"
Bahattin Duran, "Calvo kafa topu vurduğunda Aboubakar topu koltuk altına sıkıştırmadı. Aboubakar topun kendisine doğru geldiğinde ellerini kapattı. Rakip oyuncu kafa vurduğunda Aboubakar'ın eli açıktı, elleri ise doğal konumdaydı. Top kendisine geldiğinde elini ateşe değmiş gibi çekti. Yavaş çekimde bile bunu görüyoruz. Devam kararının doğru olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"PENALTIYI VEREMEDİ"
Bir diğer eski hakem ve hakem yorumcusu Erman Toroğlu ise farklı düşüncede, "Pozisyon penaltı. Hakem pozisyonu görüyor. Arda Kardeşleri'in açısı da iyi büyük şans. Ama penaltıyı veremiyor, VAR'da veremiyor. Son ortam yangın yeri oluyor. Konyasporlu oyuncu (Oğulcan Ülgün) sonra atılıyor. Çünkü hakem penaltıyı veremiyor, oyun durmuyor ve oyuncu da kırmızı kart görüyor" dedi.

 Muhabir
Etiketler :