Konyaspor, bu maça dikkat etsin! Yine Sivas yine Cüneyt Çakır...

Konyaspor'un pazar günü oynayacağı Sivasspor karşılaşmasına Cüneyt Çakır atandı. Çakır, daha önce oynanan Sivasspor - Konyaspor karşılaşmasında tarihi bir hataya imza atmıştı. FIFA hakemi, Konyaspor'un lehine faul vermesi gerekirken, dünyanın konuşacağı bir hataya imza atmış ve Anadolu Kartalı'nın aleyhine penaltı çalmıştı
Konyaspor, bu maça dikkat etsin! Yine Sivas yine Cüneyt Çakır...

Takvimler Kasım 2017'yi gösteriyordu. Hakem Cüneyt Çakır, Konyaspor lehine büyük bir hata yapmış ve yer yerinden oynamıştı. Mehmet Özdilek yönetimindeki Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynadığı Salzburg maçının ardından direkt Sivas'a geçmiş ve 5 Kasım Pazar günü Sivasspor ile karşı karşıya gelmişti. Yeşil-beyazlılar, oyuna etkili bir başlangıç yapmıştı. 
manset-ic-foto-003.jpgÖNCE EREN'İN AYAĞINA BASMIŞTI, SONRA KENDİSİNİ YERE ATMIŞTI
Anadolu Kartalı, 8. dakikada Skubic'in penaltı golüyle 1-0 öne geçmişti. Oyuna iyi başlayan Konyaspor'a Cüneyt Çakır, verdiği hatalı kararla el freni olmutşu. Sivassporlu Bifouma, karşılaşmanın 15. dakikasında Konyaspor ceza sahası içerisinde Anadolu Kartalı'nın sol bek oyuncusu Eren Albayrak'ın ayağına basıp faul yapmış, daha sonra da kendisini yere atmıştı.

BÖYLE KOMİK BİR HATA GÖRÜLMEMİŞTİR
Çakır, Bifouma'ya 'hakemi aldatmaya yönelik hareket'ten dolayı sarı kart vermek yerine komik bir şekilde Sivasspor'un penaltı kullanmasına hükmetmişti. Karar sonrası saha karışmış ve yoğun bir ititaz süreci yaşanmıştı. Konyaspor tarafının savunmasını kabul etmeyen ve kulak tıkayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, tarihi bir hataya imza atarak Sivasspor lehine penaltı vermişti. hakem-002.jpg
Yeni Haber Gazetesi olarak tarihi karara tepkimizi en sert şekilde göstermiş ve Cüneyt Çakır'ın hakemliği bırakmasını istemiştik. Zira Cüneyt Çakır, gözünün önünde yaşanan pozisyona faul çalmak ve hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı kart göstermek yerine penaltı kararı vermişti. Yine bir Sivasspor karşılaşması ve yine Cüneyt Çakır. Umarız bu sefer Cüneyt Çakır, tarihi bir hataya imza atmaz. 
VELİ ÖZKAN - YENİ HABER