Konyaspor-Çaykur Rizespor, Maçtan son notlar!

Trendyol Süper Lig 5. Hafta mücadelesinde Konyaspor sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Ligdeki iyi durumuna devam etmek isteyen Stanojevic’in talebeleri eski teknik direktörleri İlhan Palut karşısında 3 puan için sahada. Bahattin Şimşek’in yöneteceği mücadelede nefesler tutuldu.
Konyaspor-Çaykur Rizespor, Maçtan son notlar!

TÜMOSAN Konyaspor, Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Anadolu Kartalı Trendyol Süper Lig 5. Hafta mücadelesinde sahasında Rizespor’u konuk edecek. Milli ara öncesi 8 puanla 2.sırada haftaya girecek olan yeşil beyazlılar, İlhan Palut’un ekibi Rizespor’u da geçerek galibiyet serisini 3 maça çıkarmak istiyor. Mücadele saati 17:00. Zorlu mücadele öncesi iki takımdan son bilgiler haberimizde..

konyaspor-rekabette-onde.png

10 NUMARADA KARARSIZ
Ev sahibi Konyaspor’da yeni transferler sonrası Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic kadrosunu güncelleyecek. Tecrübeli Teknik Adam, Fransız orta saha oyuncusu Steven N’Zonzi’ye görev verecek. Sağ kanatta tercihini netleştirmeyen Stanojevic, Gençlerbirliği maçında fileleri havalandıran Prip’e şans verebilir. Diğer yandan 10 numara için Alexandru Cicaldau ve Yunus Mallı forma yarışında.

eksik-ve-cezalilar.jpg

ADİL FORMAYI İSTİYOR
Savunma bölgesinde ise cezası sona eren Adil Demirbağ’ın formasını alması bekleniyor. Geçen sezon başarılı bir performans sergileyen Demirbağ, Uğurcan’ın iyi grafiğine rağmen Rizespor maçında Calvo ile tandem alışkanlığına devam edebilir. Sokol Çikalleshi milli takımdan yorgun gelmesine rağmen Stanojevic’in en büyük kozu olacak. Arnavutluklu golcü 3 gol, 1 asist ile performansı yüksek konumda.

rekabet.jpg

Rekabette Konyaspor önde

Konyaspor ve Çaykur Rizespor Süper Lig’de 29. Kere karşı karşıya gelecekler. Geride kalan 28 müsabakada Konyaspor 9 kez rakibini mağlup ederken, konuk ekip 7 kez 3 puanla sahadan ayrıldı. 12 maç ise berabere bitti. Konyaspor bu maçlarda rakibine 37 gol attı, 35 gol kalesinde gördü. Konyaspor ve Çaykur Rizespor son olarak 9 Nisan 2022’de karşılaştı konuk ekip maçı 2-1 kazandı.

konyaspor-rekabette-onde.jpg

Eksik ve cezalılar

Zorlu mücadeleye saatler kala Konyaspor’da Muhammet Demir ve Ata Berk Karababa sakatlığından dolayı forma giyemeyecekler. Cezası yeni biten Adil Demirbağ ise Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic’in görev vermesi halinde oynayabilecek. Diğer yandan ceza sınırındaki Ahmet Oğuz kart görmesi halinde 6. Haftadaki Ankaragücü deplasmanında forma giyemeyecek. Konuk Rizespor’da ise sakatlığı bulunan Okechukwu Azubuike forma giyemeyecek. 5 oyuncunun da lisansı çıkartılmadı.

eksik-ve-cezalilar.jpeg

Rakipten son transferler

Konyaspor’un rakibi Çaykur Rizespor, transfer döneminin bitmesine sayılı saatler kala Nottingham Forest forması giyen Jonjo Shelvey'i ve 24 yaşındaki Arjantinli golcü Adolfo Gaich'i 1 yıllığına transfer etti. Oyuncunun lisansı çıkartıldı. Sağlık kontrolünden geçen 31 yaşındaki İngiliz merkez orta saha oyuncusu Jonjo Shelvey, kendisini 1 yıllığına kiralık olarak yeşil-mavili renklerimize bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Yeni transferimiz Jonjo Shelvey'e "hoş geldin" diyor, başarılar diliyoruz" denildi.

rakipten-son-transferler.jpg

 Muhabir
Etiketler :