Konyaspor çıkış arıyor

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 24.hafta mücadelesinde İttifak Holding Konyaspor, sahasında Kasımpaşa’yı konuk ediyor.
Konyaspor çıkış arıyor

Rakibi karşısında ligin ilk yarısında oynanan maçtan galip ayrılan yeşil beyazlılar, bugün oynanacak maçtan da üç puanla ayrılmak isterken iç sahada da uzun bir aranın ardından galip gelmek istiyor.  Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 14.00’te başlayacak. Karşılaşmada ise Ali Palabıyık düdük çalacak.

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu 24.hafta karşılaşmasında iç sahada Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Ligin ikinci yarısında  bir galibiyet, üç beraberlik ve iki mağlubiyet alan yeşil beyazlılar, lacivert beyazlılar karşısında galip gelerek uzun bir aranın ardından sahasında galibiyetle buluşmak istiyor. Anadolu Kartalı, ligin ikinci yarısıyla birlikte topladığı 21 puanla 15.sırada yer alırken İstanbul temsilcisi Kasımpaşa ise 19 puanla 17.sırada yer alıyor. Bugün Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Karşılaşmada ise Ali Palabıyık görev yapacak. Palabıyık’ın yardımcılıklarını ise Serkan Olguncan ve Mustafa Sönmez yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Burak Olcar olurken VAR hakemi olarak Fırat Aydınus, AVAR hakemi olarak da Oğuzhan Uğurlu görev yapacak.

konyaspor-kasimpasa-1.jpg

HASRET SONA ERSİN

İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa önünde galip gelerek 153 gün sonra sahasında 3 puan alma peşinde. İç sahada kazandığı son maç olan Kayserispor müsabakasını 29 Eylül 2019 tarihinde oynayan yeşil-beyazlılar, aradan geçen 8 karşılaşma ve 153 günün ardından yarın Kasımpaşa mücadelesinde galip gelmek için ter dökecek. Konyaspor, taraftarı önündeki son 8 lig maçında, BtcTurk Yeni Malatyaspor (0-2), Gençlerbirliği (1-1), Beşiktaş (0-1), Gaziantep FK (0-0), Trabzonspor (0-1), Galatasaray (0-3), Yukatel Denizlispor (0-0) ve Göztepe'ye (1-3) karşı kazanamadı. Ligin 24. haftasına 21 puanla 15. sırada giren İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa'yı yenerek orta sıralara yükselmeye de çalışacak.

"KASIMPAŞA MAÇIYLA YÜKSELİŞE GEÇECEĞİZ"

Konyaspor Kulübü Genel Sekreteri Mehmet Günbaş, Önlerindeki Kasımpaşa maçında bu kötü gidişi noktalamak istediklerini ifade etti ve "Geçtiğimiz haftalarda maalesef bazen şanssızlık bazen de bireysel hatalardan puanlar kaybettik." diye konuştu. Taraftarların bu zorlu dönemde takımı desteklemeye devam etmesini isteyen Günbaş, "Kasımpaşa maçıyla inşallah bir çıkış yakalayacağız. Bu çıkışla birlikte hedeflediğimiz, arzuladığımız yere doğru hızla ilerleyeceğiz. Taraftarlarımız rahat olsun. Bundan sonra inşallah galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Önümüzde önemli bir karşılaşma var. Bütün taraftarlarımızı stada bekliyoruz. Bu haftadan itibaren umduğumuz ve hedeflediğimiz puanları almaya başlayacağız. Takımımız iyi bir ivme kazandı. Daha iyi oynuyoruz. Artık gol atıyoruz ve pozisyonlara daha fazla girmeye başladık. Bülent (Korkmaz) hocamızla ilk galibiyetimizi bu hafta inşallah Kasımpaşa maçında alacağız” dedi.

konyaspor-kasimpasa-2.jpg

ÜSTÜN TARAF KONYASPOR

İttifak Holding Konyaspor ligin 24.hafta mücadelesinde bugün iç sahada Kasımpaşa’yı konuk ediyor. Aralarında oynanan son 10 karşılaşmada altı galibiyetle yeşil beyazlıların üstünlüğü bulunurken rakip Kasımpaşa’nın ise iki galibiyeti bulunuyor. Bunun yanı sıra iki takım, iki karşılaşmada da birbirine üstünlük sağlayamazken mücadeleden birer puanla ayrılmak zorunda kaldı. Oynanan bu mücadelelerde rakip fileleri 20 kez havalandıran Anadolu Kartalı, kalesinde ise 11 gol gördü.

RAKİP KASIMPAŞA FORMSUZ

Yeşil beyazlıların rakibi İstanbul temsilcisi Kasımpaşa kötü bir sezon geçiriyor. Oynadığı son beş karşılaşmada tek galibiyetini son haftada Denizlispor’a karşı alan İstanbul temsilcisinin 3 mağlubiyeti bulunurken birde beraberliği bulunuyor. Çıktığı bu son beş karşılaşmada  dört puan toplayan lacivert beyazlılar, rakip fileleri beş kez havalandırabilirken kalesinde ise dokuz gol gördü.

TEK SERİ KASIMPAŞA’YA

İttifak Holding Konyaspor, şuan Kasımpaşa’nın teknik direktörlüğünü yapan Fuat Çapa’ya karşı oynadığı hiçbir karşılaşmadan mağlup ayrılmadı.  Lacivert beyazlı teknik direktör Fuat Çapa Anadolu Kartalı’na karşı çıktığı üç karşılaşmadan ikisinde tarafların birbirine üstünlük sağlayamaması sonucunda üç puanı paylaşmak zorunda kalırken bir karşılaşmadansa mağlubiyetle ayrıldı. Bunun yani sıra yeşil beyazlılar, rakibine karşı ilginç bir istatistiğe de imza attı. Konyaspor, Kasımpaşa’yı konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kazanırken başka bir rakibine karşı devam eden daha uzun serisi bulunmuyor.

 

İH KONYASPOR - KASIMPAŞA

STAD: KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

HAKEM: ALİ PALABIYIK

SAAT: 14.00

YAYIN: BEIN SPORTS 2

---------------------------------------------------

İH KONYASPOR

Serkan

Skubic

Selim

Uğur

Guilherme

Shengelia

Jevtovic

Robert Mak

Milosevic

Ömer Ali

Thuram

TD: BÜLENT KORKMAZ

---------------------------------------------------

KAYSERİSPOR

Ramazan

Hadergjonaj

Meriah

Brecka

Haddadi

Tirpan

Aytaç

Ndongala

Hajradinovic

Yusuf

Koita

TD: FUAT ÇAPA

---------------------------------------------------

•İBRAHİM DOĞAN / YENİ HABER GAZETESİ