Konyaspor deplasman fobisini yendi

Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor'u dış sahada 4-3 yenmeyi başaran İttifak Holding Konyaspor, böylelikle deplasman fobisini de yemiş oldu. Bu maçtan önce çıktığı son 3 deplasmandan da yenik ayrılan yeşil beyazlılar, uzun süre sonra dış sahadan 3 puan aldı.
Konyaspor deplasman fobisini yendi

İttifak Holding Konyaspor'un Trabzonspor'u 4-3 mağlup etmesi, yeşil beyazlıların kötü bir serisini daha sona erdirmesini sağladı. Bu sezon kötü bir grafik sergileyen Anadolu Kartalı, özellikle pandemi sürecinden sonra dış sahalarda çıktığı maçlarda puanla tanışamamıştı. Koronavirüs arasından sonra gittiği ilk deplasman maçında Ankara'da Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilen Konyaspor, bir sonraki dış saha maçında İstanbul'da Beşiktaş'a 3-0 mağlup olmuştu. Ardından 31. hafta maçında Gaziantep'te Gaziantep FK'nın konuğu olan yeşil beyazlılar, buradan da 3-1 yenik ayrıldı.

DIŞARIDA UZUN SÜRE SONRA 3 PUAN

Deplasmanda son olarak 17 Ocak'ta Ankara'da Ankaragücü'nü yenen İttifak Holding Konyaspor, bu tarihten sonra dışarıda beraberlik alsa da galibiyeti unutmuştu. 33. hafta maçında Trabzon'da Trabzonspor karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza atan Anadolu Kartalı, sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrılarak tam 6 ay sonra deplasmanda 3 puanla tanışmış oldu. Öte yandan yeşil beyazlılar, Trabzonspor maçıyla birlikte bu sezonki dış saha karşılaşmalarını tamamlamış oldu. 2019/2020 sezonunda 17 farklı deplasmana giden Konyaspor, bu maçlardan 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Yeşil beyazlılar sezonun son maçı olan 34. hafta karşılaşmasında Cumartesi günü saat 21.00'de sahasında Alanyaspor'u konuk edecek.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ