Konyaspor deplasmanda Galatasaray karşısında

Süper Lig'de 38. hafta maçında İttifak Holding Konyaspor, bugün Galatasaray'ın konuğu olacak. Sezonun ilk yarısında sahasındaki maçta rakibini 4-3 yenmeyi başaran Anadolu Kartalı, bugün de galibiyet için sahaya çıkacak.
Konyaspor deplasmanda Galatasaray karşısında

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 38. haftasında İstanbul'da Galatasaray'ın konuğu olacak. Sezonun ilk devresinde Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ı da yenerek flaş sonuçlara imza atan ve adından sıkça söz ettiren yeşil beyazlılar, ikinci yarıda ise aynı başarıyı tekrarlayamamıştı. İkinci devrede Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kaybeden Anadolu Kartalı, bir diğer şampiyon takım Galatasaray karşısında bu kez kazanmak istiyor. Türk Telekom Stadyumu'nda bu akşam saat 20.30'da başlayacak Galatasaray-İttifak Holding Konyaspor mücadelesini hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

ÇAKIR YÖNETİMİNDE 35. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor, bugün oynayacağı Galatasaray maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın yönetiminde 35. maçına çıkacak. Yeşil beyazlılar, Çakır'ın daha önce yönettiği 34 karşılaşmada 7 kez kazanırken 10 kez berabere ayrılıp 17 maçı ise kaybetti. Cüneyt Çakır, söz konusu maçlarda Konyasporlu fubolculara 78 kez sarı, 2 kez ikinci sarıdan kırmızı, 8 kez de direkt kırmızı kart gösterdi. Çakır, söz konusu maçlarda Konyaspor lehine 9 kez penaltı kararı verdi. Bu akşam Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak Galatasaray – Konyaspor müsabakasında Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Abdullah Buğra Taşkınsoy olacak.

cakir-yonetiminde-35-mucadele.jpg

REKABETTE 44. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor, bu akşam Galatasaray ile tarihindeki 44. maçına çıkacak. Sarı kırmızılı ekibe karşı daha önce hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası'nda toplamda 43 kez rakip olan Anadolu Kartalı, bu maçların 3'ünü kazanmayı başarırken 31'inden mağlubiyetle ayrılan taraf oldu. Ekipler arasındaki 9 müsabaka ise eşitlikle sona erdi. 43 maçlık süreçte Konyaspor 29 gol, Galatasaray ile 89 gol attı.

rekabette-44-randevu.jpg

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Bu akşam oynanacak Galatasaray maçı öncesi yeşil beyazlılarda cezalı ve sakat oyuncular dikkat çekiyor. Yeşil beyazlılarda geçen hafta iç sahada oynanan Hatayspor müsabakasında sarı kart gören Abdülkerim Bardakcı ve kırmızı kart gören Nejc Skubic, bugünkü müsabakada oynayamayacak. Öte yandan yeşil beyazlıların Hatayspor müsabakasında sakatlanan futbolcusu Deni Milosevic de bu akşam forma giyemeyecek. Ev sahibi Galatasaray'da ise sakatlıkları bulunan Henry Onyekuru ve DeAndre Yedlin, Konyaspor karşısında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda Konyaspor maçı öncesinde yapılan koronavirüs testlerinde ise 3 futbolcunun sonuçları pozitif çıkmıştı.

iki-takimda-da-eksikler-var.jpg

KONYASPOR'DA 4 İSİM CEZA SINIRINDA

İttifak Holding Konyaspor'da 4 futbolcu, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlılarda, orta saha oyuncuları Amir Hadziahmetovic ile Oğuz Kağan Güçtekin ve forvet oyuncuları Artem Kravets ile Sokol Cikalleshi'nin 3'er sarı kartı bulunuyor. Bu futbolcular, bugün deplasmanda oynanacak Galatasaray müsabakasında forma giymeleri ve sarı kart görmeleri halinde, bir sonraki hafta iç sahadaki Karagümrük karşılaşmasında forma giyemeyecek. Konyaspor'un Karagümrük ile oynayacağı Süper Lig 39. hafta maçı ise MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda 2 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da başlayacak.
konyasporda-4-isim-ceza-sinirinda.jpg

MUHTEMEL İLK 11’LER

KONYASPOR: Sehic, Barış, Adil, Ahmet, Guilherme, Amir, Sekidika, Rahmanovic, Jevtovic, Bytyqi, Cikalleshi

Teknik Direktör: İlhan Palut

GALATASARAY: Muslera, Şener, Donk, Marcao, Ömer, Etebo, Emre, Fernandes, Arda, Kerem, Mohamed

Teknik Direktör: Fatih Terim

STAT: Türk Telekom

SAAT: 20.30

YAYIN: beIN SPORTS HD2

HAKEM: Cüneyt Çakır

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :