Konyaspor deplasmanda Hatayspor karşısında

2021 yılının ilk maçında bugün deplasmanda Hatayspor’la karşılaşacak İttifak Holding Konyaspor, buradan galibiyetle ayrılarak seneye iyi başlamayı hedefliyor. Antakya Atatürk Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Hakem Alper Ulusoy yönetecek.
Konyaspor deplasmanda Hatayspor karşısında

Süper Lig’de bu sezon sakatlıklar sebebiyle kadro kurmakta zorlanan ve istikrar yakalayamayan İttifak Holding Konyaspor bugün deplasmanda Hatayspor’un konuğu olacak. Son deplasman maçında Kayserispor’u 2-1’le geçerek moral kazanan yeşil beyazlılar, Hatay’dan da iyi bir skorla ayrılarak çıkış yakalamayı hedefliyor. Dün öğleden sonra Kayacık Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla bu maçın hazırlıklarını tamamlayan Konyaspor, öğleden sonra özel tarifeli uçakla Hatay’a giderek konaklayacağı otele yerleşti ve maç saatini beklemeye çekildi. Zorlu deplasmanda yeşil beyazlı yöneticilerin de Hatay’a gittiği ve maçta takıma destek vereceği öğrenildi. Konyaspor ile Hatayspor’un karşılaşacağı Süper Lig 16. hafta karşılaşması bugün Antakya Atatürk Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi Hakem Alper Ulusoy yönetecek.

ALPER ULUSOY YÖNETİMİNDE 12. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor'un bugün Süper Lig'in 16. hafta maçında karşılaşacağı Hatayspor karşılaşmasına atanan Hakem Alper Ulusoy, yeşil beyazlıların 12. kez bir maçında düdük çalacak. Yeşil beyazlılar, Ulusoy yönetiminde daha önce çıktığı 11 mücadelede 6 galibiyet, 4 beraberlik alırken 1 maçta da sahadan yenik ayrıldı. 11 maçlık süreçte hakem Alper Ulusoy, Konyasporlu futbolculara 32 kez sarı, 1 kez de ikinci sarıdan kırmızı kart gösterirken Konyaspor lehine 2 kez penaltı kararı verdi.

HATAYSPOR'LA SÜPER LİG'DE İLK KEZ

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon başında Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Hatayspor'la Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya gelecek. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Hatay temsilcisi, geçen sezon TFF 1. Lig'i lider tamamlayarak üst lige çıkmıştı. Yeşil beyazlılar, hem birinci ligde hem de hazırlık karşılaşmalarında daha önce Hatayspor'la oynadığı son 10 karşılaşmadan 5 galibiyet, 3 mağlubiyet alırken taraflar 2 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Konyaspor, Hatayspor'la son olarak 6 Ocak 2019'da hazırlık maçında karşılaşmış ve mücadeleyi 3-1 galibiyetle tamamlamıştı.

KONYASPOR’DA YİNE EKSİK ÇOK

Bu sezon hem koronavirüs vakaları hem de sakatlıklardan başı kurtulmayan İttifak Holding Konyaspor, Hatayspor deplasmanına da eksik kadroyla gitti. Yeşil beyazlılarda uzun süre sakatlığı bulunan Alper Uludağ ile sakatlıkları devam eden Marin Anicic, Volkan Fındıklı, Musa Çağıran, Paolo Hurtado ve Samuel Eduok bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Anadolu Kartalı'nda Ömer Ali Şahiner, Sokol Cikalleshi ve Farouk Miya'nin durumları da bugün belli olacak. Ev sahibi ekip Hatayspor'da ise kırmızı kart cezalılsı Gökhan Karadeniz Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.

KART GÖRÜRLERSE CEZALI DURUMA DÜŞECEKLER

İttifak Holding Konyaspor'da 2 futbolcu Hatayspor maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlıların tecrübeli savunmacısı Ahmet Çalık ile genç stoper Adil Demirbağ bu sezon 3'er sarı karta ulaştı. İki futbolcu da Hatayspor karşısında forma giymeleri ve sarı kart görmeleri durumunda bir sonraki maçta görev alamayacak. Yeşil beyazlılar, 17. hafta karşılaşmasında 5 Ocak Salı günü MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda Galatasaray'ı konuk edecek.

RAKİPTE MORALLER YÜKSEK

Bugün Konyaspor'u konuk edecek Hatayspor'da moraller yüksek. Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Antalyaspor'un konuğu olan bordo beyazlı ekip karşılaşmadan 6-0 gibi net bir skorla ayrılarak vites yükseltmişti. Hatay temsicisi, bu sezon çıktığı 14 mücadelede 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 de yenilgi alarak 24 puan topladı ve 6. sıraya yerleşti. Hatayspor'da 24 yaşındaki forvet oyuncusu Boupendza, 7 golle takımın en golcü futbolcusu konumunda bulunuyor. Gabonlu futbolcu, son oynanan Antalyaspor karşılaşmasında ilk yarıda 4 gol birden atarak dikkatleri üzerine çekmişti.
 

MUHTEMEL İLK 11’LER

HATAYSPOR: Munir, Popov, Billong, Pablo, Katranis, Aabid, Ribeiro, Akintola, Traore, Boupendza, Diouf

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Amir, Jevtovic, Ömer Ali, Shengelia, Milosevic, Kravets

Teknik Direktör: İsmail Kartal

STAT: Antakya Atatürk Stadı

SAAT: 19.00

HAKEM: Alper Ulusoy

YAYIN: beIN SPORTS HD2