Konyaspor deplasmanda Kayserispor karşısında

Süper Lig'de son iki haftadır kritik mağlubiyetler alan İttifak Holding Konyaspor, bugün 14. hafta maçında Kayserispor'un konuğu olacak. Son dönemlerde kazanmakta güçlük çeken rakiplerine 3'er puan hediye edip taraftarını üzen yeşil beyazlılarda bugün tüm hesaplar galibiyet üzerine yapıldı.
Konyaspor deplasmanda Kayserispor karşısında

İttifak Holding Konyaspor bugün önemli bir maça daha çıkacak. Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Kayserispor'un konuğu olacak yeşil beyazlılar sahadan galibiyetle ayrılarak kötü gidişata son vermeyi planlıyor. Bu sezon hiç kazanamayan MKE Ankaragücü'ne 12. hafta maçında 3 puan hediye eden yeşil beyazlılar, 13. haftada ise 7 maçtır kazanamayan Sivasspor'a galibiyeti vermişti. Rakipleri sevindirip kendi taraftarını üzen Konyaspor, bugün Kayseri karşısında galip gelerek yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor. Kayserispor ile Konyaspor'un karşılaşacağı mücadele Kadir Has Şehir Stadı’nda saat 16.00'da başlayacak. Mücadeleyi Hakem Ali Palabıyık yönetecek.

KAYSERİSPOR DA GALİBİYETE HASRET

Son 2 maçında galibiyete hasret kalan MKE Ankaragücü ve Sivasspor'a 3 puan sevinci yaşatan İttifak Holding Konyaspor'un bugünkü rakibi Kayserispor da galibiyete hasret kaldı. Son olarak Süper Lig'in 4. haftasında MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 yenen sarı kırmızılı ekip, bu maçın ardından çıktığı 8 mücadelede 4 mağlubiyet, 4 de beraberlik elde etti. Kayseri ekibinde alınan kötü sonuçların ardından Teknik Direktör Bayram Bektaş'la yollar ayrılmış takımın başına Samet Aybaba getirilmişti. Aybaba yönetiminde de henüz kazanamayan Kayserispor, bu süreçte çıktığı 5 maçta 1 mağlubiyet 4 beraberlik elde etti.

REKABETTE 27. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor, bugün Kayserispor'la tarihinde 27. maçına çıkacak. Sarı kırmızılı ekibe karşı daha önce oynadığı 26 maçta 11 galibiyet, 8 beraberlik elde eden yeşil beyazlılar, 7 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Konyaspor ile Kayserispor arasındaki son maç geçen sezonun ikinci yarısında Kayseri'de oynanmış ve mücadele 2-2 beraberlikle sona ermişti. İlk yarıda Konya'da oynanan maçtan ise Konyaspor 2-1 galibiyetle ayrılan taraf olmuştu. Konyaspor ile Kayserispor arasında lig ve kupada bugüne kadar oynanan toplam 26 maçta yeşil beyazlıların 31 golüne Kayseri temsilcisi 23 golle yanıt verdi.

EKSİKLER CAN SIKIYOR

Kayserispor maçı öncesi Konyaspor'da sakatlıklardan kaynaklı eksiklikler can sıkıyor. Yeşil beyazlılarda bugünkü mücadelede, son maçta Sivasspor karşısında ağır bir sakatlık yaşayan ve 6 ay sahalardan uzak kalacak olan Alper Uludağ, yine o maçta sakatlık yaşayan Miya forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda yine sakatlıkları devam eden Marin Anicic, Volkan Fındıklı, Musa Çağıran, Samuel Eduok ve Paolo Hurtado bu maçta görev yapamayacak. Yeşil beyazlılarda sakatlıkları iyileşen ve çalışmalara başlayan Artem Kravets ile Sokol Cikalleshi, İsmail Kartal'ın görev vermesi halinde forma giyebilecek. Geçen hafta sarı kart cezası sebebiyle görev alamayan Marko Jevtovic de bugün takıma geri dönecek.

ALİ PALABIYIK'LA KARNE KÖTÜ

İttifak Holding Konyaspor'un Süper Lig 14. haftasında bugün oynayacağı Kayserispor maçını yönetecek hakem Ali Palabıyık, yeşil beyazlıların 20. kez bir maçında düdük çalacak. Anadolu Kartalı, Palabıyık yönetiminde daha önce çıktığı 19 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik alırken 9 mücadeleden de yenik ayrıldı. Palabıyık, bu süreçte Konyasporlu futbolculara 48 kez sarı kart gösterirken, 1 kez de ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Tecrübeli hakem 19 maçta Konyaspor lehine 4 kez penaltı düdüğü çaldı. Kayserispor maçında Ali Palabıyık'ın yardımcılıklarını Serkan Çimen ve Samet Çiçek yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.

KARTAL'IN AYBABA İLE 2. MAÇI

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kayserispor Teknik Direktörü Samet Aybaba'ya karşı hocalık kariyerinde ikinci sınavına çıkacak. Daha önce MKE Anaragücü'nü çalıştıran İsmail Kartal, 6 Ekim 2018'de Süper Lig 8. hafta maçında Samet Aybaba'nın çalıştırdığı Bursaspor'la rakip olmuştu. O maçı Aybaba'nın takımı 1-0 kazanmıştı.
 

MUHTEMEL İLK 11’LER

KAYSERİSPOR: Doğan, Lopes, Sapunaru, Kolovetsios, Aziz, Attamah, Kvrzic, Fernandes, Lennon, Henrique, Alibec

Teknik Direktör: Samet Aybaba

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Abdülkerim, Uğur, Guilherme, Jevtovic, Amir, Ömer Ali, Shengelia, Milosevic, Daci

Teknik Direktör: İsmail Kartal

SAAT: 16.00

STAT: Kadir Has Şehir Stadı

YAYIN: beIN SPORTS HD1

HAKEM: Ali Palabıyık
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ