Konyaspor deplasmanda Y.Malatyaspor karşısında

Süper Lig'in 26. haftasında İttifak Holding Konyaspor bugün deplasmanda Yeni Malatyaspor'un konuğu olacak. Yeşil beyazlıların 3 puan hedefiyle çıkacağı mücadele Yeni Malatya Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak.
Konyaspor deplasmanda Y.Malatyaspor karşısında

İttifak Holding Konyaspor, bugün kritik bir randevuya daha çıkacak. Ligde üst üste 6 maçını kazanamayan yeşil beyazlılarda 24. haftada oynanan ve 1-0'lık mağlubiyetle sona eren Beşiktaş maçının ardından Teknik Direktör İsmail Kartal ile yollar ayrılmıştı. Kartal'ın ayrılığı sonrası takımın başına geçen İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor, ligdeki ilk maçında Denizlispor mücadelesinden 2-0'lık galibiyet almış ve uzun süre sonra 3 puanın sahibi olmuştu. Anadolu Kartalı, ligde Palut idaresindeki ikinci maçına bugün çıkacak. Deplasmanda Yeni Malatyaspor'un konuğu olacak Anadolu Kartalı, buradan da 3 puan alarak alt sıralardan uzaklaşmayı hedefliyor. Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanacak randevu saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Sarper Barış Saka yönetecek.

SAKA YÖNETİMİNDE 3. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor'un Yeni Malatyaspor maçını yönetecek hakem Sarper Barış Saka, yeşil beyazlıların 3. kez bir maçında düdük çalacak. Anadolu Kartalı, daha önce Saka yönetiminde çıktığı 2 maçtan 1 galibiyet, 1 de yenilgiyle ayrıldı. Yeşil beyazlılar, 2012/2013 sezonunda Saka'nın yönettiği Türkiye Kupası maçında Kırıkhanspor'u 2-0 yenmiş, 2015/2016 sezonundaki Süper Lig maçında ise deplasmanda Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olmuştu. Sarper Barış Saka, söz konusu 2 maçta Konyasporlu futbolculara 3 kez sarı kart gösterdi. Bugün oynanacak mücadelede Sarper Barış Saka'nın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Mehmet Kısa yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Bayram Başkan olacak.

KONYASPOR MAÇA HAZIR

İttifak Holding Konyaspor'da Yeni Malatyaspor maçının hazırlıkları dün sabah saatlerinde Kayacık Tesisleri'nde Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcıları gözetiminde yapılan antrenmanla tamamlandı. Çalışmaya, sakatlıkları devam eden futbolcular katılmadı. Dün saat 16.00'da özel tarifeli uçakla Malatya'ya giden Anadolu Kartalı, konaklayacağı otele yerleşerek maç saatini beklemeye başladı.

REKABETTE 8. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor, bugün Yeni Malatyaspor ile tarihindeki 8. maçına çıkacak. Malatya temsilcisiyle daha önce oynanan 7 maçta yalnızca 1 kez kazanabilen Anadolu Kartalı, 2'sini kaybederken 4'ünden de beraberlikle ayrıldı. Konyaspor ile Yeni Malatyaspor arasında bu sezonun ilk yarısında Konya'da oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona ermişti. İki ekip arasındaki 2018'de başlayan ve geride alan 7 karşılaşmada Konyaspor 5 gol atarken, kalesinde ise 7 gole engel olamadı.

KONYASPOR DEPLASMANDA PUANA HASRET

Bu sezon deplasmanlarda toplam 11 maça çıkan İttifak Holding Konyaspor, yalnızca 2'sinden galibiyetle ayrılırken 2 beraberlik ve 7 de mağlubiyet aldı. Rakip sahalarda 10 gol atıp kalesinde 15 gol gören yeşil beyazlılar, deplasmanda 8 puan toplayabildi. Konyaspor son dış saha galibiyetini 14. hafta maçında Kayseri'de oynanan maçta 2-1'lik skorla Kayserispor'dan alırken, diğer galibiyetini ise 8. haftada Kadıköy'de 2-0'lık skorla Fenerbahçe'den elde etmişti.

RAKİP 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

İttifak Holding Konyaspor'un bugünkü rakibi Yeni Malatyaspor, galibiyete hasret kaldı. Son 3 puanını 20. hafta maçında deplasmanda Hatayspor'a karşı 2-1'lik skorla alan Yeni Malatyaspor, daha sonra çıktığı 5 maçtan 2 mağlubiyet ve 3 beraberlikle ayrıldı. Bu süreçte Galatasaray'a 1-0, Trabzonspor'a da 2-0 kaybeden Malatya temsilcisi, Karagümrük ile 0-0, Göztepe ile 2-2 ve son maçında da Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
 

MUHTEMEL İLK 11’LER

KONYASPOR: Eray, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Diomande, Jevtovic, Oğuz Kağan, Bytyqi, Milosevic, Cikalleshi

Teknik Direktör: İlhan Palut

YENİ MALATYASPOR: Abdulsamed, Chebake, Wallace, Semih, Hadebe, Ahmed, Acquah, Zeki, Kubilay, Adem, Umut

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

STAT: Yeni Malatya

SAAT: 16.00

HAKEM: Sarper Barış Saka

YAYIN: beIN SPORTS HD1

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ