Konyaspor, Eto'o'nun biletini kesiyor
Konyaspor'da maliyeti nedeniyle uzun süredir tartışma konusu olan Samuel Eto'o için çözüm bulundu. Yeşil-beyazlı yönetim, Eto'o'ya sözleşme fesih bedeli ödeyecek ve Kamerunlu golcüyle yollar ayrılacak
Geçtiğimiz sezonun devre arasında Konyaspor’a transfer olan Dünyaca ünlü yıldız Samuel Eto’o’nun Konyaspor macerası son buluyor. Maliyeti dudak uçuklatacak cinsten olan ve Konya spor kamuoyunda maaşı tartışmalara konu olan Kamerunlu forvet ile yeşil-beyazlı yönetim arasında süren pazarlıkta orta yol bulundu. Konyaspor, Eto’o ile yolları ayırabilmek için maddi fedakarlık yapacak. Yıldız forvet, teknik direktör Rıza Çalımbay tarafından Hollanda kampında NAC Breda ile oynanan hazırlık karşılaşmasında kadroda yer almayınca kampı erken terk ederek yönetimle görüşmek için Türkiye’ye dönmüştü.
PANİK TRANSFERİYDİ
Samuel Eto’o, Konyaspor’a panikle getirilmişti. Geçtiğimiz sezon düşme korkusu yaşayan Atiker Konyaspor’da eski yönetim, devre arasında gol yollarındaki sorunu çözmek ve ligde tutunabilmek için Adis Jahovic ve Eto’o’ya yeşil-beyazlı formayı giydirmişti. Ligde kalma korkusuyla yapılan bu transferlerde Kamerunlu golcüyle yüksek maliyetli bir sözleşme yapılmıştı. Teknik direktör Sergen Yalçın ile çıkışa geçen Anadolu Kartalı, Jahovic ve Samuel Eto’o’nun golleriyle ligde kalmayı başarmıştı. Eto’o ligde forma giydiği 13 maçta 6 gol atma başarısı göstermişti.
Bakmadan Geçme