Konyaspor evinde göz açtırmıyor!

Konyaspor savunmada büyük mesafe kat etti. Omerovic’in talebeleri iç saha performansı raporuna göre rakiplerine en az gol beklentisi veren 5. Takım olarak kayıtlara geçti. Savunmasını geliştiren Anadolu Kartalı’nın hücumunu geliştirmesi gerekiyor. Raporda Konyaspor’un gol beklentisi 18.52.
Konyaspor evinde göz açtırmıyor!

Süper Lig 2023-2024 sezonu takımların iç saha performansları raporu yayınlandı. Comparisonator verilerine göre Konyaspor sahasında rakiplerine gol beklentisini en az veren 5. Takım olarak kayıtlara geçti. Yeşil beyazlılar kalesinde gördüğü gol beklentisi (XGA) 16.36. Sahasında 15 gol yiyen Omerovic’in talebeleri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Samsunspor’un peşinden geldi.

kaleyi-gostermiyor-1.png


OFANS GÜCÜ ZAYIF

Omerovic göreve geldikten sonra özellikle savunma bir gelişim yaşayan yeşil beyazlılar Hoca’nın takım kalesinde çok gol görüyor tanısı sonrasında savunma planını geliştirdi. Ancak hücumdaki sorun devam ediyor. Rapora göre Konyaspor gol beklentisine en az giren 16. Takım oldu. Savunmayı geliştiren Anadolu Kartalı’nın geride kalan 8 maçta ofans gücünü arttırması gerekecek. İlk rakip Trabzonspor.

 Muhabir
Etiketler :