Konyaspor, Fenerbahçe'nin konuğu olacak

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 8. hafta maçında bu akşam kritik bir 90 dakikaya çıkacak. Deplasmanda lider Fenerbahçe'nin konuğu olacak yeşil beyazlılar buradan puan çıkararak moral bulmayı hedefliyor.
Konyaspor, Fenerbahçe'nin konuğu olacak

Süper Lig'de geride kalan 7 haftada çıktığı 6 maçtan 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak 6 puan toplayan ve 16. sırada yer alan İttifak Holding Konyaspor, bu akşam zorlu bir 90 dakikaya daha çıkacak. Maç fazlasıyla lider konumda bulunan Fenerbahçe'nin konuğu olacak yeşil beyazlılar, hafta boyunca yaptığı antrenmanlarla bu karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. İstanbul'dan iyi bir skorla dönmeyi hedefleyen yeşil beyazlılar buradan alacağı puanla moral kazanmayı hedefliyor. Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanacak Süper Lig 8. hafta mücadelesi, bu akşam saat 19.00'da Ülker Stadyumu'nda başlayacak. Mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetecek.

ALİ ŞANSALAN İLE 6. KEZ

İttifak Holding Konyaspor'un bu akşam oynayacağı Fenerbahçe maçı için TFF tarafından daha önce Hakem Halis Özkahya atanmıştı. Özkahya'nın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından maçın hakemi olarak Ali Şansalan belirlendi. Şansalan, bu güne kadar yeşil beyazlıların 5 maçını yönetti. Konyaspor, söz konusu süreçte 2 galibiyet, 2 yenilgi alırken 1 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Ali Şansalan bu maçlarda yeşil beyazlı futbolculara 8 kez sarı kart gösterdi. Konyaspor, Ali Şansalan yönetiminde son maçına 15 Şubat 2020 tarihinde sahasında oynadığı Göztepe maçında çıkmıştı. Yeşil beyazlılar o karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılmıştı.

EKİPLER ARASINDA 39. RANDEVU

Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 38 maçta karşılaşan İttifak Holding Konyaspor, 5 kez galip gelebildi. Fenerbahçe, yeşil beyazlıları toplamda 30 kez yendi, taraflar arasında 3 maç berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin toplam 102 golüne, Konyaspor 42 golle yanıt verdi.

ARTIK GOL ATMA ZAMANI!

İttifak Holding Konyaspor, deplasmanda galibiyet alamamasına karşın gol de atamıyor. Bu sezon dış sahalarda 3 maça çıkan yeşil beyazlılar, Gençlerbirliği ve Denizlispor'la 0-0 berabere kaldı. Son deplasman maçında ise Gaziantep FK'ya 1-0 mağlup oldu. Son 3 deplasman maçında gol sevinci yaşayamayan Anadolu Kartalı, tek sezonda dört maçlık bir gol atamama serisini en son 2008/09 sezonunda yaşamıştı. Yeşil beyazlılar o dönemde çıktığı 4 maçın 1'inden beraberlikle, 3'ünden de mağlubiyetle ayrılmıştı.

DEPLASMANDA TEK GALİBİYET

Fenerbahçe ile Konyaspor, İstanbul'da daha önce 19 lig maçında karşılaştı. Yeşil beyazlılar bu süreçte 1 kez galibiyet sevinci yaşarken, 17 kez de mağlup oldu. Ekipler arasında İstanbul'da oynanan bir maç da beraberlikle sona erdi. Konyaspor'un Fenerbahçe'ye karşı deplasmandaki tek galibiyeti 2016-2017 sezonunda 3-2'lik skorla gelmişti. Yeşil beyazlılar, İstanbul'da Fenerbahçe'ye 18 gol atarken, kalesinde 58 gol gördü.

KONYASPOR GOL FIRSATI TANIMIYOR

Süper Lig'de bu sezon 6 maça çıkan İttifak Holding Konyaspor, rakiplerine yalnızca 7 kez net gol pozisyonu verdi. Yeşil beyazlılar bu kulvarda rakiplerine en az net gol pozisyonu fırsatı veren takım olarak kayıtlara geçti. Rakip Fenerbahçe ise bulduğu 28 pozisyonla, en fazla net gol pozisyonuna giren takım oldu.

MUHTEMEL 11’LER

FENERBAHÇE: Altay, Gökhan, Lemos, Tisserand, Caner, Gustavo, Sosa, Perotti, Pelkas, Ozan, Samatta

Teknik Direktör: Erol Bulut

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Adil, Abdülkerim, Guilherme, Oğuz Kağan, Jevtovic, Shengelia, Alper, Miya, Kravets

Teknil Direktör: İsmail Kartal

STAT: Fenerbahçe Ülker

HAKEM: Ali Şansalan

SAAT: 19.00

YAYIN: beIN SPORTS HD1

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ