Konyaspor, Fenerbahçe’ye kaybetti

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 29. haftasında sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olarak haftayı puansız kapattı.
Konyaspor, Fenerbahçe’ye kaybetti

Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftasında İttifak Holding Konyaspor’un konuğu Fenerbahçe oldu. Geçen hafta İstanbul deplasmanında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan yeşil beyazlılar bu hafta sarı lacivertli takım karşısına galibiyet hedefiyle çıktı.

Mücadeleye konuk ekip hızlı başladı. 29. dakikada Szalai’nin attığı golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, 32. dakikada da Osayi-Samuel’in golüyle skoru 2-0 yaptı.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısına Konyaspor daha etkili başladı. Yeşil beyazlılar, 73. dakikada Marko Jevtovic ile golü bulsa da pozisyonun ofsayt ile başladığı gerekçesiyle gol iptal edildi.

90. dakikada Fenerbahçe bir gol daha buldu. Sarı lacivertlilerin sağdan kullandığı köşe vuruşunda Konyaspor kalecisi İbrahim Sehic topu elinden kaçırdı. Fenerbahçeli futbolcu Serdar Aziz boş pozisyonda topu ağlara yollayarak skoru 3-0’a getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Konyaspor sahadan 3-0’lık yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonuçla Konyaspor 32 puanda kalırken Fenerbahçe puanını 58’e yükseltti.

Yeşil beyazlılar 30. hafta maçında 15 Mart Pazartesi günü deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak.