Konyaspor, Fenerbahçe'yi konuk ediyor... Sessizlikte 3 puan maçı

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 26.hafta maçında bugün sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Koronavirüs tedbirleri sebebiyle seyircisiz oynanacak maçta yeşil beyazlılar 3 puan için mücadele edecek.
Konyaspor, Fenerbahçe'yi konuk ediyor... Sessizlikte 3 puan maçı

Süper Lig'de galibiyet almakta zorluk yaşayan ve bu sezon çıktığı 25 maçın yalnızca 4'ünü kazanabilen İttifak Holding Konyaspor, bugün sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Yeni Teknik Direktörü Bülent Korkmaz yönetiminde 4 maça çıkan ve bunların 1'ini kaybedip 3'ünden beraberlikle ayrılan Anadolu Kartalı artık kazanmayı umut ediyor. Hafta boyunca yoğun tempoda bu maçın hazırlıklarını sürdüren yeşil beyazlılar son olarak dün akşam saatlerinde Kayacık Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye çekildi. Tecrübe Teknik Direktör Korkmaz'ın birçok eksikle Konya'ya gelen Fenerbahçe'ye karşı yeşil beyazlı futbolculara özel taktikler verdiği kaydedildi. İttifak Holding Konyaspor'la Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Lig 26.hafta maçı Konya Büyükşehir Stadı'nda bu akşam saat 20.00'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

fenerbahce-ile-38-randevu.jpg

TARAFTAR OLMAYACAK

Son aylarda dünyayı kasıp kavuran ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de rastlanan koronavirüs vakası sebebiyle ülkemizde alınan tedbirler doğrultusunda Süper Lig'deki maçların Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacağı açıklanmıştı. Bu doğrultuda bu akşam oynanacak İttifak Holding Konyaspor-Fenerbahçe maçında da taraftar olmayacak. Bu sezon dış saha maçlarında daha etkili performans gösteren ve sahasında zorlanan yeşil beyazlıların taraftar desteği olmadan maça çıkacak olmasıyla nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor.

rakip-hem-eksik-hem-hocasiz.jpg

FENERBAHÇE İLE 38.RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor ile Fenerbahçe arasında 1988-1989 sezonunda başlayan Süper Lig rekabetinde 38. maç bu akşam oynanacak. İki takım arasında geride kalan 37 maçta yeşil beyazlılar sadece 4 kez kazanabildi. Fenerbahçe bu süreçte 30 galibiyet alırken 3 maç da beraberlikle sona erdi. Fenerbahçe'nin toplam 102 golüne Konyaspor 41 golle yanıt verdi. Sezonun ilk devresinde İstanbul'da oynanan maçı Fenerbahçe 5-1 kazanmıştı. İki takım, Konya'da 18 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 3'ünü kazanan Konyaspor, 13'ünü kaybederken 2 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Yeşil beyazlılar Konya'da Fenerbahçe'ye 23 gol atarken, kalesinde de 44 gol gördü.

RAKİP HEM EKSİK HEM HOCASIZ

Cezalı ve sakat futbolcularından dolayı Konya'ya eksik gelen Fenerbahçe, Konyaspor maçına bir de hocasız çıkacak. Sarı lacivertlilerde kaleci Altay dışında savunma oyuncusu Serdar Aziz ve orta saha oyuncusu Ozan Tufan sarı kart cezalısı. Denizlispor maçında kırmızı kart gören Tolgay Arslan ile birlikte sakatlanan Max Kruse de bu maçta görev yapamayacak. Takımda ayrıca Dirar, Falette ve Sadık Çiftpınar'ın sakatlıklarının devam ettiği, Emre Belözoğlu ve Garry Rodrigues'in ise durumlarının net olmadığı kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde Tecrübeli Teknik Direktör Ersun Yanal'la yollarını ayıran Fenerbahçe, bu maça Zeki Murat Göle yönetiminde çıkacak.

MUHTEMEL 11'LER

KONYASPOR: Ertuğrul, Skubic, Selim, Uğur, Guilherme, Jonsson, Amir, Shengelia, Milosevic, Ömer Ali, Bajic

FENERBAHÇE: Harun, Hasan Ali, Gustavo, Jailson, Isla, Emre, Tolga, Mehmet Ekici, Ferdi, Zajc, Vedat,

STAT: Konya Büyükşehir

SAAT: 20.00

HAKEM: Hüseyin Göçek

YAYIN: beIN SPORTS

•İBRAHİM DOĞAN / YENİ HABER GAZETESİ