Konyaspor, Galatasaray karşısında 3 puan arıyor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 17. haftasında bugün sahasında Galatasaray'ı konuk edecek. 2003 yılından bu yana rakibine karşı galibiyeti bulunmayan yeşil beyazlılar eksik Galatasaray karşısında 3 puan arayacak.
Konyaspor, Galatasaray karşısında 3 puan arıyor

Süper Lig’de bu sezon inişli çıkışlı grafik sergileyen ve son 2 maçını kazanamayan İttifak Holding Konyaspor, bugün zorlu bir maça daha çıkacak. İç sahada son olarak 11. hafta maçında BB Erzurumspor’u 2-0’la geçen yeşil beyazlılar bu maçın ardından Konya’da oynadığı Sivasspor maçını kaybetmiş, Çaykur Rizespor’la da berabere kalmıştı. Bugün bir başka iç sahada maçında 17. hafta karşılaşmasında Galatasaray’ı konuk edecek yeşil beyazlılar, maçtan 3 puan çıkararak hem 2003’ten bu yana kazanamadığı rakibi karşısında galip gelmek hem de çıkışa geçmek istiyor. Konyaspor ile Galatasaray arasında MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda bugün saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

2003’TEN BU YANA GALİBİYET YOK

Süper Lig'de bugün Galatasaray'ı konuk edecek İttifak Holding Konyaspor, rakibi karşısında uzun süredir galip gelemiyor. Yeşil-beyazlı ekip, ligde Galatasaray'ı 27 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında, 13 Eylül 2003'te evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 27 karşılaşmadan 20'sini yitirdi, 7'sinde berabere kaldı, 17 yılı aşkın süredir 3 puana ulaşamadı. Galatasaray ile Konyaspor, Süper Lig'de bugün 39. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 38 maçtan 28'ini Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 8 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 75 golüne, yeşil-beyazlılar 21 golle yanıt verebildi. Takımlar arasında geçen sezon İstanbul'da oynanan maç 1-1 berabere biterken, Konya'daki karşılaşmayı Galatasaray 3-0 kazandı.

KONYA’YA ÖNEMLİ EKSİKLERLE GELDİLER

Galatasaray, Konyaspor maçına 7 önemli oyuncusundan yoksun çıkacak. Sarı kırmızılılarda Emre Kılınç kırmızı kart, Marcao ve Arda Turan ise sarı kart cezaları sebebiyle bugün forma giyemeyecek. öte yandan sarı kırmızılı ekipte sakatlıkları devam eden Feghouli, Etebo, Falcao ve yılbaşı kutlamasında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen Omar Elabdellaoui takımdaki yerini alamayacak. Galatasaray'da 3 futbolcu da ceza sınırında bulunuyor. Luyindama, Belhanda ve Ömer Bayram bugünkü müsabakada sarı kart görmeleri halinde gelecek maçta Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek.

KONYASPOR’DA 8 OYUNCU SAKAT

İttifak Holding Konyasyor, bugün sahasında oynayacağı Galatasaray karşısına sakatlığı devam eden 8 oyuncusundan yoksun çıkacak. yeşil beyazlılar, sakatlıkları devam eden Ömer Ali Şahiner, Farouk Miya, Alper Uludağ, Adil Demirbağ, Marin Anicic, Volkan Fındıklı, Paolo Hurdato ve Samuel Edouk'tan yoksun şekilde sahaya çıkacak. Cezalı oyuncunun bulunmadığı yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü İsmail Kartal'ın geçen hafta Hatayspor maçında sahaya sürdüğü aynı 11'le Galatasaray karşısına çıkması bekleniyor.

ARDA KARDEŞLER YÖNETİMİNDE 9. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor'un bugünkü Galatasaray maçını yönetecek Hakem Arda Kardeşler, yeşil beyazlıların 9. kez bir maçında düdük çalacak. Anadolu Kartalı, Kardeşler yönetiminde daha önce çıktığı 8 maçın 5'ini kazanırken 2'sini kaybedip 1'inden beraberlikle ayrıldı. Galatasaray ise Arda Kardeşler yönetiminde 6 maça çıktı. Bu müsabakaların 4'ünden galip gelen sarı kırmızılılar 2'sinden beraberlikle ayrılırken Kardeşler yönetiminde mağlubiyet yaşamadı.

KARTAL İLE TERİM ARASINDAKİ 5. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e karşı 5. sınavını verecek. Farklı takımların başında daha önce Terim'le 4 kez rakip olan Kartal bu karşılaşmaların 3'ünü kaybederken 1'inden beraberlikle ayrıldı. İki arasında teknik direktör olarak 2018/2019'da başlayan rekabette bugüne kadar sürekli Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim, İsmail Kartal'ı Ankaragücü'nün başındayken 1 kez yendi. Diğer 3 müsabakada ise Çaykur Rizespor'un başında olan İsmail Kartal, Terim'e karşı 2 mağlubiyet 1 beraberlik yaşadı.


MUHTEMEL İLK 11’LER

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Amir, Jevtovic, Shengelia, Daci, Cikalleshi, Kravets

Teknik Direktör: İsmail Kartal

GALATASARAY: Okan, Linnes, Luyindama, Donk, Saracchi, Taylan, Kerem, Belhanda, Ömer, Oğulcan, Diagne

Teknik Direktör: Fatih Terim

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

SAAT: 19.00

YAYIN: beIN SPORTS HD1

HAKEM: Arda Kardeşler
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ