Konyaspor galibiyeti unuttu

Süper Lig'de son olarak 17 Ocak'ta Ankaragücü'nü mağlup eden İttifak Holding Konyaspor, bu maçın ardından kazanmayı unuttu. Yeşil beyazlılar son olarak 25.hafta maçında deplasmanda Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
Konyaspor galibiyeti unuttu

İttifak Holding Konyaspor'da bu sezon yüzler gülmüyor. Sezona iyi bir başlangıç yapan, daha sonra 8.hafta maçında sahasında Yeni Malatyaspor'a 2-0 mağlup olan Anadolu Kartalı, bu maçın ardından yalnızca bir kez kazanabildi. 8.haftayla birlikte kâbus yaşayan yeşil beyazlılar daha sonra çıktığı 18 haftada 9 mağlubiyet alırken rakipleriyle 8 kez de berabere kaldı. Anadolu Kartalı, son olarak 25.hafta maçında deplasmanda Yeni Malatyaspor'un konuğu oldu. Kötü süreci sona erdirmek isteyen yeşil beyazlılar Malatya’ya 3 puan ümidiyle gitti. Maça arzulu başlayan Konyaspor, 45.dakikada kazanılan penaltıyı Riad Bajic'le gole çevirdi. Ayrıca rakip Yeni Malatyaspor Issam Chebake'nin gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. İlk yarı yeşil beyazlıların 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

1-20200309110753.jpg

İKİNCİ YARI İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

Maça 10 kişi devam eden Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda daha hırslı oynayan taraf oldu. Ligde kötü günler geçiren ve geçtiğimiz günlerde teknik direktör Kemal Özdeş'le yollarını ayırıp Hikmet Karaman'la anlaşan ve yeni hocasıyla ilk maçına çıkan Malatya temsilcisi, 1 kişi eksik olmasına rağmen üst üste ataklar geliştirdi. Ev sahibi ekip, baskıları sonucu aradığı golü 80.dakikada buldu. Yeni Malatyaporlu Murat Yıldırım, uzaktan çektiği şutla beraberliği getiren golü kaydetti.

2-20200309110753.jpg

SERKAN YİNE KIZARDI

İttifak Holding Konyaspor'un file bekçisi Serkan Kırıntılı, karşılaşmanın 88.dakikasında gördüğü direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Tecrübeli eldiven, rakip takımın ani atağında ceza sahasından çıkarak topu uzaklaştırmak istedi. Uzaklaştıramayıp düşen Serkan, topa elle müdahale edince hakem Cüneyt Çakır tarafından direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Kırıntılı, sezonun ilk devresinde Konya'da oynanan Yeni Malatyaspor maçının henüz 1.dakikasında da yine ceza sahası dışında topa elle müdahale etmiş ve oyundan atılmıştı.

3-20200309110753.jpg

BÜLENT KORKMAZ DA ÇARE OLMADI

Ligde kötü günler geçiren İttifak Holding Konyaspor, 21.hafta maçında sahasında Denizlispor'la 0-0 berabere kaldıktan sonra tecrübeli Teknik Direktör Aykut Kocaman'la yollarını ayırmıştı. Ayrılığın ardından birçok antrenörle görüşme sağlayan yeşil beyazlılar, Bülent Korkmaz'la anlaşma sağlamıştı. Korkmaz yönetiminde dört maça çıkan İttifak Holding Konyaspor, henüz galibiyetle tanışamadı. Yeşil beyazlılar bu süreçte sahasında Göztepe'ye 3-1 yenilirken, Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor maçlarından beraberlikle ayrıldı.

4-751.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ