Konyaspor hedefin uzağında

İttifak Holding Konyaspor, gösterdiği performansla sezon başı belirlenen hedefin uzağında kaldı. İlk 10 hedefiyle başladığı 2020/2021 sezonunda şu ana kadar 21 maça çıkan İsmail Kartal’ın öğrencileri, yalnızca 24 puan toplayıp 15. sırada yer aldı.
Konyaspor hedefin uzağında

Süper Lig’de 2020/2021 sezonu İttifak Holding Konyaspor adına iyi gitmiyor. Sezonun ilk haftasında Bülent Korkmaz’la yolları ayırıp İsmail Kartal’ı takımın başına getiren yeşil beyazlılarda hedef ilk 10 takım arasında yer almak olarak belirlenmişti. Sezonun ilk yarısında üst üste yaşanan sakatlıklar ve koronavirüs vakaları sebebiyle istikrar yakalayamayan yeşil beyazlılar, ikinci yarıya da galibiyetle başlayamadı. İkinci yarının ilk maçında sahasında ligin zayıf ekiplerinden Gençlerbirliği’ni konuk eden Anadolu Kartalı, pozisyon bulmasına rağmen gol bulamadı ve sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu skorla galibiyet hasreti 5 maça çıkan yeşil beyazlılar, 21 maç sonunda topladığı 24 puanla 15. sırada yer aldı.

7. KEZ GOL ATAMADI

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon 7. kez bir maçı gol atamadan tamamladı. İlk olarak 2. hafta maçında Gençlerbirliği deplasmanından 0-0 beraberlikle ayrılan yeşil beyazlılar, daha sonra 4. haftada Denizlispor maçından da yine golsüz beraberlikle ayrılmıştı. 6. haftada oynanan Gaziantep FK karşılaşmasından 1-0 mağlup dönen Konyaspor, 10. haftada Alanyaspor deplasmanından da 1-0 yenilgiyle ayrıldı. 13. haftada sahasında Sivasspor’a 1-0 yenilen Anadolu Kartalı, son iki maçında ise sahasında önce Antalyaspor’la, sonra da Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Bu sezon 7 karşılaşmada gol atmayı başaramayan Konyaspor, bu maçların 3’ünden puansız ayrılmış oldu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ