Konyaspor ikinci yarı nasıl dönüş sağladı?

Spor Toto Süper Lig 26. Haftanın açılış maçında Konyaspor’un Galatasaray’ı 2-1 geçtiği mücadelede ilk ve ikinci yarı arasında çok kritik farklar yaşandı. Teknik Direktör Stanojevic’in hamleleri maçı yeşil beyazlılara getirdi.
Konyaspor ikinci yarı nasıl dönüş sağladı?

Konyaspor’un mutlak 3 puan ve gole ihtiyacı olduğu mücadelede yeşil beyazlılar lidere karşı ilk golü kalesinde görmesine rağmen maçı önce beraberliğe, ardından galibiyeti getirecek golü bulmasını teknik hamleler sağladı. İlk müdahale zorunlu olarak geldi. Andreas’ın sakatlanması ve Paz’ın girmesi ile Konyaspor topu ileriye taşımaya başardı. İlk yarıda ev sahibinin kaleye isabetli şutu yoktu.

STANOJEVİC RİSK ALDI
İkinci yarı daha fazla risk alan Stanojevic, Pozuelo’yu oyundan alarak Mame Diouf’u ileriye gönderdi. İlk yarıda yüzde 40 topa sahip olan yeşil beyazlılar topu rakibine vermeyi kabul etti ve ikinci yarıda yüzde 30 topa sahip oldu. Stanojevic için bu kritik bir karardı. Çünkü ikinci bölgede topla oyalanmadan baskıyla rakibi geri itip, topu üçüncü bölgeye getirerek skor bulmaya çalıştı, planı tuttu.

stanojevic.jpg

TOPU 3. BÖLGEYE TAŞIDI
İlk yarıda sadece 5 şut çeken Konyaspor, ikinci yarı ilerdeki iki hücumcusu ve forvet devşirmeli kanat oyuncusu Emreli ile topa az sahip olsa da daha topu rakibin sahasında oynadığı için daha fazla atak bulmaya başladı. Goller ise Galatasaray’ın ileriye çıkmakta zorlandığı dakikalarda geldi. İkinci yarıda gelen 2 gol hem Konyaspor’un son haftalardaki gol sorununu çözdü hem de galibiyet hasreti sona erdi.

gs-uzgun.jpg

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :