Konyaspor, ilk iç saha maçlarını kaybetmiyor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’de iç sahada çıktığı sezonun ilk maçlarında kayıp yaşamıyor. Bu sezon Konya’daki ilk maçında Pazar günü Beşiktaş’ı 4-1’le geçen yeşil beyazlılar, 16 yıllık geleneğini bozmayarak yeni sezona da içeride kayıpsız başlamış oldu.
Konyaspor, ilk iç saha maçlarını kaybetmiyor

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun ilk iç saha maçında 3. hafta sahasında Beşiktaş'ı ağırlayan ve rakibini 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başaran İttifak Holding Konyaspor, Konya'da sezona kayıpsız başlama geleneğini bozmadı. Yeşil beyazlılar Süper Lig'de mücadele verdiği son 16 yılın hiç birinde ilk iç saha maçlarında mağlubiyet almadı. Anadolu Kartalı, son olarak ligdeki ilk iç saha kaybını 1990-1991 sezonunda Gençlerbirliği maçında 2-1'lik skorla yaşamıştı.

2013'TEN BU YANA GALİBİYET FAZLA

Süper Lig'e son olarak 2013 yılında yükselme başarısı gösteren ve o dönemden bu yana da aralıksız Süper Lig'de mücadele veren Anadolu Kartalları, evinde çıktığı 8 ilk iç saha maçında 5 galibiyet 3 beraberlik aldı. Yeşil beyazlılar söz konusu süreçte Fenerbahçe, Balıkesirspor, Gençlerbirliği, Erzurumspor ve son olarak Beşiktaş'ı yenmeyi başarırken, Beşiktaş, Akhisarspor ve Ankaragücü ile bu dönemde Konya'da çıktığı ilk maçlardan beraberlikle ayrıldı.

24 YIL SONRA 4 GOLLÜ AÇILIŞ

Bu sezonun ilk iç saha maçında Beşiktaş'ı Levan Shengalia ile Artem Kravets'in 2'şer kez attığı gollerle 4-1 yenmeyi başaran İttifak Holding Konyaspor, tam 24 yıl sonra ilk kez 4 gollü iç saha başlangıcı yaptı. Yeşil beyazlılar, 1996-1997 sezonunda ilk iç saha maçında Afyonspor'u da 4-1 yenmeyi başarmıştı. O sezon da senenin ilk maçında deplasmana giden ve İnegölspor'u 3-1 yenmeyi başaran yeşil beyazlılar, içerideki ilk maçına 2. hafta çıkmıştı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ