Konyaspor kalan 8 haftada kritik maçlara çıkacak

Süper Lig'de bu sezon çıktığı 26 maçta yalnızca 26 puan toplayan İttifak Holding Konyaspor, 8 kritik maça daha çıkacak. Küme düşmeme yolunda zorlu ekiplerle mücadele edecek olan yeşil beyazlıların ilk rakibi Gençlerbirliği olacak.
Konyaspor kalan 8 haftada kritik maçlara çıkacak

Bu sezon Süper Lig'de kötü bir grafik sergileyen İttifak Holding Konyaspor'da ligin 21.haftasında iç sahada alınan 0-0'lık Denizlispor beraberliği sonrası tecrübeli teknik direktör Aykut Kocaman'la yollar ayrılmıştı. Ardından Bülent Korkmaz'ı takımın başına getiren yeşil beyazlılar, yeni hocasıyla çıktığı ilk maçında Göztepe'ye 3-1 yenilmiş, ardından da Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor maçlarından beraberlikle ayrılmıştı. Bülent Korkmaz yönetimindeki son maçında sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 yenmeyi başaran ve Korkmaz'la ilk 3 puanını alan yeşil beyazlılar seri yakalamak isterken liglere ara verildi. Koronavirüs sebebiyle yaklaşık 2 ay ara verilen liglerin 12 Haziran haftası yeniden başlayacağı duyuruldu.

İLK RAKİP GENÇLERBİRLİĞİ

Bu sezon çıktığı 26 maçtan yalnızca 26 puan toplayabilen yeşil beyazlılar, kalan haftalara final niteliğinde bakıyor. Kümede kalma yolunda zorlu maçlara çıkacak Konyaspor'un ilk rakibi Gençlerbirliği olacak. Koronavirüs nedeniyle lige verilen arada çalışmalarını evlerinden sürdüren daha sonra da Kayacık'ta toplanarak toplu hazırlıklara başlayan yeşil beyazlılar, Fenerbahçe galibiyetinin ardından Gençlerbirliği'ni de yenerek kalan haftalar öncesi nefes almak istiyor. Puan cetvelinde düşme potasının 2 basamak üstünde 14.sırada yer alan ve ateş hattıyla arasında 1 puan fark bulunan Anadolu Kartalı, son maçlarında ter dökecek. Yeşil beyazlılar bu sezonu Gençlerbirliği (D), Sivasspor, Beşiktaş (D), Çaykur Rizespor, Gaziantep (D), Başakşehir, Trabzonspor (D) ve Alanyaspor maçlarıyla kapatacak.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ